- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Denetimli plan nedir?
Denetimde planlamanın amacı, mali tablolara ilişkin herhangi bir görüşe yetecek düzeyde kanıt (bilgi ve belge) elde etmektir. Denetçi, denetim amaçlarını belirledikten sonra, kanıt toplama sürecini başlatabilir. Denetçi, denetim sürecini izleyerek toplayacağı kanıtları belirler.
3 kasa hesabının denetiminde denetçinin amacı nedir?
3 kasa hesabının denetiminde denetçinin amacı nedir?
Denetçinin asıl amacı (a) mali tablolarla ilgili bir görüşe ulaşmaktır. Ancak bu temel görevinin yanında denetim çalışmalarından, beklenen ikinci derecede önemli amaçlar da olabilir. Bunlardan biri de hata ve hileleri ortaya çıkarmaktır.
Denetimli serbestlik kimlere verilir?
Denetimli serbestlik kimlere verilir?
Denetimli Serbestlik Şartları Nelerdir?
- Denetimli Serbestlik Yasası'ndan yararlanmak isteyen hükümlünün açık ceza infaz kurumunda infaz ediliyor olması:
- Hükümlünün Koşullu Salıverilmesine Bir Yıl Veya Daha Az Süre Kalması:
- Hükümlünün İyi Halli Olması:
- Hükümlünün Talebi:
Denetimli serbestlik de ne yapılır?
Diğer bir ifadeyle denetimli serbestlik, hükümlülerin suç işlemesine neden olan davranışlarının düzeltilerek, tekrar suç işlemelerinin önlenmesi, ceza infaz kurumundan salıverilen hükümlülerin takip edilmesi, madde bağımlılarının rehabilitasyonu, mağdurların uğradıkları zararın giderilmesi ve bu yolla toplumun …
Denetçinin denetim kanıtı elde etmesinin temel nedeni nedir?
Denetçinin denetim kanıtı elde etmesinin temel nedeni nedir?
Denetim kanıtı toplamadaki temel amaç, müşteri ile ilgili bilgi toplamak ve riskleri belirlemek, müşterinin iç kontrol sisteminin etkinliğini belirlemek, yönetimin finansal tablolarındaki bilgileri ile ilgili iddialarının doğruluğunu araştırmaktır.
Denetçinin üçüncü kişilere mektup yazarak müşteri ile ilgili belli konularda bilgi istemesi ne tür kanıt toplama tekniğidir?
Denetçinin üçüncü kişilere mektup yazarak müşteri ile ilgili belli konularda bilgi istemesi ne tür kanıt toplama tekniğidir?
b-Doğrulama kanıtları: Denetçinin işletmede bulunan bazı bilgileri, üçüncü kişilere sorarak kanıt toplaması işlemine doğrulama kanıtları denir. Doğrulama işlemi çoğunlukla işletmenin alacak ve borç bakiyelerine uygulanmaktadır.
Toplanan denetim kanıtlarına ne tür bir belgedir?
Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır.
Işletme yönetiminin denetim ekibine yazılı teyit mektubu verme zorunluluğu var mıdır?
Işletme yönetiminin denetim ekibine yazılı teyit mektubu verme zorunluluğu var mıdır?
Denetçi, 11 inci paragraf uyarınca zorunlu kılınan yazılı beyanlara ilâve olarak yönetimden, yönetimin haberdar olduğu tüm iç kontrol eksikliklerini kendisine bildirdiğine ilişkin bir yazılı beyan talep etmeyi gerekli bulabilir.