Modoratör
Efsanevi Üye
Denetimde kanıt toplanmasının amacı nedir?
Denetim kanıtı toplamadaki temel amaç, müşteri ile ilgili bilgi toplamak ve riskleri belirlemek, müşterinin iç kontrol sisteminin etkinliğini belirlemek, yönetimin finansal tablolarındaki bilgileri ile ilgili iddialarının doğruluğunu araştırmaktır.
Bağımsız denetim neden makul güvence verir?
Bağımsız denetimde makul güvence: Finansal tabloların denetimi çerçevesinde, yüksek ancak mutlak olmayan güvence seviyesidir. Denetçi makul güvence sağlamak için denetim riskini kabul edilebilir düşük bir seviyeye indirmek amacıyla yeterli ve uygun denetim kanıtı elde eder.
İşletmenin mali tablolarında önemli hata yanlışlık ve muhasebe hilelerinin bulunması ve önlenmesinden aşağıdakilerden hangisi sorumludur?
İşletmenin mali tablolarında önemli hata yanlışlık ve muhasebe hilelerinin bulunması ve önlenmesinden aşağıdakilerden hangisi sorumludur?
Bu kanunun 12. Maddesi'ne göre, "Hata ve hilelerin önlenmesi veya ortaya çıkarılması konusunda- ki temel sorumluluk işletme yönetimine ve yeminli mali müşavire aittir.
Makul güvence ne demek?
Peki, nedir bu makul güvence? Bir bütün olarak finansal tabloların nitelik ve nicelik bakımından önemli bir yanlışlık içermediğine dair bir sonuca varmada yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtının toplanmasıdır.
Mali yanlışlık nedir?
Hileli finansal raporlama, kasıtlı olarak, finansal tablolarda olması gereken tutarların veya açıklamaların yer almaması veya yanlış beyan edilmesi suretiyle finansal tablo kullanıcılarının yanıltılmasıdır.
Muhasebe denetiminde hata nedir?
Muhasebe denetiminde hata nedir?
Hata finansal tablolarda kasıt olmadan yapılan yanlışlıkları ifade etmektedir. Bu kapsamda, muhasebe bilgi üretiminde, değerleme, kayıt, raporlama ve açıklama konularında kasıt unsuru içermeyen yanlışlıklar hata olarak değerlendirilmektedir (Alagöz, 2008:116).
Güvence denetimini kimler yapabilir?
(ç) Denetim ekibi: Denetimi yürüten sorumlu denetçi, bağımsız denetçiler ve diğer personel ile denetim şirketi veya denetim ağına dâhil şirket tarafından görevlendirilen, denetimle ilgili prosedürleri uygulayan diğer kişilerdir.