- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Denetçilerin görevleri nelerdir?
Denetçinin görevleri öncelikle yöneticinin görev ve sorumluluklarını yerine getirip getirmediğini denetlemektir. Söz konusu denetim üç ayda bir yapılabilmekle birlikte, yönetim defterinin, faturaların, makbuzların vb. diğer belgelerin incelenmesini kapsamaktadır.
Baş denetçi nedir ne iş yapar?
Pratik alıştırmalara dayanarak, denetim tekniklerinde ustalaşabilecek ve bir denetim programını, denetim ekibini, müşterilerle iletişimi ve uyuşmazlık çözümünü yönetme konusunda yetkinlik kazanırsınız. Baş denetçi eğitimlerinin çoğu beş tam gün için planlanmıştır, ancak bazı eğitimler değişiklik gösterebilir.
Blok denetçisi ne iş yapar?
Apartman yönetiminde denetçinin yetkileri nelerdir? Apartman denetçisi, apartmandaki kat malikleri kurulu adına; apartman yönetici veya yönetim kurulunu denetleyen kimseye deniyor. Apartman yönetim denetimi, denetçinin olmaması halinde kat malikleri tarafından da yapılabiliyor.
Site Denetim Kurulu Neyi denetler?
Denetçiler, konut ile ilgili gelir ve giderleri denetleyerek, kat maliklerinden toplanan paranın amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını denetlerler. Yalnızca mali konularda değil, konutun ortak alanları ile ilgili olması gereken faaliyetlerin yerine getirilip getirilmediğini de denetlerler.
Site Yonetiminde denetçi kimlerden seçilir?
Yönetici ve denetçi atama Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki kat maliklerinin; blok niteliğinde olmayan yapıların ortak yer ve tesisleri için yönetici ve denetçi, bu yapılardaki kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından çoğunluğu tarafından seçilir.
Site yönetimi denetçi aidat öder mi?
Denetçi Aidat Öder mi? Yönetici ve denetçiler, yönetim planında yazanlara ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar neticesinde alınan kararlara bağlı olarak aidat ödememe hakkına sahip olabilirler.
Denetçi rapor vermezse ne olur?
Elde bir rapor olmayışı nedeniyle yönetici ibra edilmeyebilir ve toplantıya katılan kat malikleri, denetim için kendi aralarında oluşturdukları bir heyetle belgelerin incelenmesinden sonra ibranın görüşülmesi hususunu erteleyebilir ve diğer hususları görüşür.
Denetçi istifasını kime verir?
Denetçiler olağan olarak yapılan genel kurulunda yöneticiler ile birlikte seçiliyor. Denetçinin görevi bir sonraki genel kurulda son buluyor. Bunun dışında olağan genel kurul toplantıların haricinde, kat malikleri kurulu haklı bir sebebin olması halinde denetçinin görevine son verebiliyor.
Site Yönetimi denetimi nerede yapılır?
Eğer yönetim planında aksine bir düzenleme yoksa blok yönetiminin denetimi için blok kat malikleri kurulu; toplu yapının / sitenin tamamına ait yapı, yer ve tesislerin denetimine ilişkin ise toplu yapı temsilciler kurulu denetçi atayacaktır.
Yöneticiyi kim denetler?
Kat malikleri kurulu, yöneticinin görevdeki tutumunu devamlı olarak denetlemesi gerekiyor. Haklı bir sebebin çıkması halinde onu her zaman değiştirebiliyor. Apartman gelir/gider hesaplarının denetimi için belirlir bir tarih aralığı konulmamışsa kat malikleri kurulu bu denetimi her 3 ayda bir yapması gerekiyor.