Modoratör
Efsanevi Üye
Denetçi nasıl olunur?
Öz disiplin sahibi olmak, Güçlü bir gözlem yeteneğine sahip olmak, İç denetçi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden ya da Mühendislik Fakültesi'nden mezun olmak, Türkiye İç Denetim Enstitüsü tarafından verilen Sertifikalı İç Denetçi (CIA) sertifikasına sahip olmak.
Dış Denetçi Ne iş yapar?
Dış denetçi / Kanuni denetçi, müşterinin denetimine tabi tutulan bağımsız bir firma olup, şirketin finansal tablolarının sahtekarlık veya hatadan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair herhangi bir fikrinin bulunmadığına dair görüşlerini ifade eder.
Mali denetçi ne demek?
Mali denetçi ne demek?
Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM'lere verilmiştir.
Dış denetim ne demek?
Dış denetim; örgütün, kendi personeli olmayan denetçilerden oluşan, örgütle doğrudan ilgili, bağlı vb. şekilde organik bağı olmayan bağımsız ve farklı bir tüzel kişiliği olan denetim organı, grubu veya kişisi tarafından denetlenmesidir.
Denetçi kimler olabilir?
Denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre ruhsat almış yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir unvanını taşıyan ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca yetkilendirilen …
Dış denetçi nasıl olunur?
Dış denetçi nasıl olunur?
Tetkikçi olmak için ilk aşama yönetim standartları bazında (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001 vb.) düzenlenen Baş tetkikçi/ Tetkikçi eğitimlerine katılmak ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olmaktır. Bu eğitimler genellikle 4.5 gün süren eğitimlerdir.
Mali denetçi nasıl olunur?
SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK'nın düzenlediği sınavlardan "Muhasebe Standartları", "Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim" ve "Denetim" sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz "bağımsız denetçi" ünvanını alabilirsiniz.
Bütçeye uygunluk denetimini kim yapar?
Bütçe hakkını elinde bulunduran yasama organının, bütçe kanunuyla hükümete verilen izin ve yetkinin belirlenen sınırlar içerisinde kullanılıp kullanılmadığını denetlemesi kaçınılmazdır. Bütçenin denetimi teknik donanımı gerektirdiğinden yasama organına bu konuda yardımcı olan en temel kurum ise Türk Sayıştay'ıdır.
Apartman yönetiminde kimler denetçi olabilir?
Apartman yönetiminde kimler denetçi olabilir?
Şayet yönetim planında yöneticinin kat malikleri arasından seçileceğine dair bir hüküm yok ise yönetici dışardan biri olabilir. Ancak denetçi veya denetim kurulu sadece bağımsız bölüm malikleri arasından seçilir. Sizin olayınızda bağımsız bölüm malikinin eşi denetçi olarak seçilmiş.
Hukuk mezunları denetçi olabilir mi?
Bağımsız denetçilik sınavına girebilmek için SMMM ve YMM olma şartı bulunmayıp, bağımsız denetçilik sınavına; Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı …