Son Konular

Degerlendirme araclari nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Değerlendirme araçları nelerdir?

Başlıca alternatif ölçme değerlendirme araçları; Performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası (portfolyo), kavram haritaları, yapılandırılmış grid, tanılayıcı dallanmış ağaç, kelime ilişkilendirme, proje, drama, görüşme, yazılı raporlar, gösteri, poster, grup ve/veya akran değerlendirmesidir.

Formative değerlendirme nedir?

Formatif değerlendirme öğretmede açık bir şekilde geribildirim sağlayan, öğrenmeyi düzenleyen, öğrencinin eğitim sonucuna yönelik başarısını geliştirmeyi hedefleyen bir süreçtir. Bu değerlendirme türünde elde edilen sonuçlara dayanarak, öğrenci başarısını değerlendirmek doğru değildir.
Alternatif değerlendirmeler nelerdir?
Alternatif değerlendirme yöntemleri, çoktan seçmeli testler, doğru-yanlış testleri gibi testlere dayalı ölçme ve değerlendirmelere alternatif olarak geliştirilen ve öğrenci performansının direkt olarak gözlemlenmesine dayalı ölçme ve değerlendirmenin söz konusu olduğu yöntemlerdir.
Değerlendirme sürecinin öğeleri nelerdir?
Değerlendirmenin öğeleri ölçme sonucu, ölçüt ve karardan oluşmaktadır. Ancak önce değerlendirmenin tanımına bakalım. Değerlendirme, ölçme sonuçlarının ölçütle karşılaştırılarak nitelik hakkında karar verilme sürecidir. Buradaki ölçüt, ölçme sonuçlarının karşılaştırılarak yorumlanmasına dayanak sağlayan kurallardır.

Mutlak değerlendirme ölçütü nedir?

Mutlak Değerlendirme: Daha önceden tanımlanmış, kesin, belli normalara göre değerlendirmedir. Eğitim sistemimizde genellikle mutlak değerlendirme uygulanmaktadır. Okullarda uygulanan geçme notu mutlak değerlendirmedir. Bağıl Değerlendirme: Grubun başarısından çıkarılan norma göre değerlendirmedir.

Alternatif ölçme değerlendirme teknikleri nelerdir?

Alternatif Değerlendirme Yöntemleri
Alternatif ölçme nedir?
Öğrencilerin, başta belirlenmiş ölçütleri kullanarak belli bir konuda kendi çalışmalarını, bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını kendi kendilerinin değerlendirmesidir. Öğrenci kendi eksiklerini görebilir.

Nusret eti ne kadar bekletiyor?

4 lu karma asi nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.679
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt