Editör
Efsanevi Üye
Değer analizi Nedir örnekleri?
Değer analizi çok genel tanımıyla, hangi seçeneğin daha iyi üreteceğini saptamak ve gerekli fonksiyonların en düşük maliyetle elde edilmesine çalışmaktır. Bunun için de hangi fonksiyonların gerekli olduğuna karar verilmesi ve buna bağlı olarak gereksiz maliyetlerin elimine edilmesi gerekmektedir.
Ürün değer analizi nedir?
Satın alma ya da imalat maliyetini azaltmak amacıyla bir ürünün tasarımını, kalitesini veya performans gereklilikleri sistematik olarak değerlendirmektir.
Katma Değer analizi Nedir?
Katma Değer analizi Nedir?
Değer Analizi ve Katma Değer Daha geniş bir ifade ile katma değer yaratan faaliyet, müşteriye sunulan ürün ya da hizmetin değerini artıran faaliyetlerdir. Bunun tersine, katma değer yaratmayan faaliyetler, üretime harcanan zamanı artırmakta fakat, ürün ve/veya hizmetin değerini artırmamaktadır.
Ürün analizi ne demek?
Ürün analizi, bir ürün üzerinde yapılan detaylı çalışmayı ifade eder. Bu, piyasadaki özelliklerini, işleyişini ve davranışını daha iyi anlamaya yardımcı olur. Ürün analizi sürecinin, bir nesnenin ilgilenilen tüm yönlerinin derinlemesine incelenmesine olanak tanıdığına dikkat etmek önemlidir.
Katma değer sağlamak ne demek?
Katma değer, bir üretim sürecindeki çıktı ile girdi arasındaki farktır. Örneğin 10 TL değerinde hammadde alınmış, bu hammadde toplam olarak 20 TL ücretle çalıştırılan işçilerle işlenmiş ve 50 TL değerinde bir ürün ortaya konmuş olsun. Burada girdi 10 TL olarak ölçülür.
Katma değeri olmayan adım nedir?
Katma değeri olmayan adım nedir?
Katma Değeri Olan Aktiviteler (VA), ham malzemenin yada bilginin müşteri gereksinimini sağlamak amacıyla, şekillenmesi yada işlenmesi olarak tanımlanmaktadır. Katma Değeri Olmayan Aktiviteler (NVA) ise ürünün kendisi üzerine bir değer eklemeyen fakat kaynak yada yer harcayan aktivitelerdir.
Değer aşılama yaklaşımı nedir?
Bireyselliğin önem kazanmasıyla birlikte ortaya çıkan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşımda, çocuklara bütün değerlerin öğretilmesi yerine, çocukların kendi değerlerini açıklamalarına, değerlerinin farkına varmalarına yardım edilmelidir.