- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Default value ne işe yarar?
Varsayılan sabit değer default Değişmez değer ifadesi, çıkarılan tür olan ifadesiyle T aynı değeri default(T) üretir. Aşağıdaki durumlardan herhangi birinde değişmez değeri kullanabilirsiniz default : Bir değişkenin atamasında veya başlatılmasında. İsteğe bağlı bir yöntem parametresiiçin varsayılan değer bildiriminde.
C# default ne demek?
Switch deyiminde Default kod bloğu herhangi bir case koşulu sağlanmadığında girilecek olan kod bloğunu ifade eder.
C# break ne demek?
C# programlama dillerinde çoğu programlama dilinde kullanılan break komutu kullanılmaktadır. Break komutu döngüyü kırmak için yani döngüden çıkmak için kullanılan komut'tur. Break komutu belirlenen koşulda istenilen yerden döngüden çıkmak istenildiğinde için yani döngünün akışını değiştirmek için kullanılır.
Param C# nedir?
Metotların değişken sayıda parametre almasına imkan veren bir anahtar kelimedir. Metotlar oluşturulurken kullanılacak parametre sayısı önceden belirlenir.
Break kodu ne demek?
Break komutu döngüyü tamamen sonlandırmak için kullanılır. Yani bir döngü çalışırken break komutu ile karşılaşırsa ondan sonra gelen kodları çalıştırmaz ve döngüyü sonlandırır.
Break Continue C# nedir?
Break komutu döngü blogları ve switch kontrolünden başka yerde kullanamayız. Continue komutu; Bu komuttan sonra yazılan komutlar çalıştırılmaz. sürece,continueden sonraki ifadelerde okunacaktır.
C# static ne demek?
C#'ta static Kavramı İçinde buluduğu sınıftan nesne oluşturulmadan veya hiç bir nesneye referans olmadan kullanılabilen üyeler static olarak nitelendirilir. Metotlar ve alanlar staticolarak tanımlanabilir. static olma durumunun en bilinen örneği Main() metodudur.
C# türetme nedir?
C# – Kalıtım Kalıtım, nesneye dayalı programlamanın en önemli özelliklerinden biridir. Kalıtım yolu ile sınıflar birbirinden türetilebilir. Bir sınıf diğer bir sınıftan türediği zaman, türediği sınıfın bütün özelliklerini içerir. Bunun yanında kendine has özellikler de barındırabilir.