Modoratör
Efsanevi Üye
De ki Eğer duanız olmasa Rabbim katında ne ehemmiyetiniz var?
DUA !!! "Deki; Eğer duanız olmasa RABBİMİN katında ne ehemmiyetiniz var." (Furkan suresi 77.Ayet) | Dualar, Özlü sözler, Güzel söz.
Dua nedir duanın önemini açıklayınız?
Sözlük anlamını vererek başlayalım isterseniz: "Davet etmek, nida etmek, yardım istemek, yalvarıp yakarmak". Istılahta ise, Yüce Yaratıcı'ya yönelerek ondan istek ve dilekte bulunmaktır. Allah'ın büyüklüğü karşısında kulun aczini beyan etmesidir. Allah katında kula verilmiş sınırsız bir hazinedir.
Dua etmek niçin çok önemli bir ibadettir?
Dua etmek niçin çok önemli bir ibadettir?
Dua, sadece Allah'tan yardım istemek için edilmez. Aynı zamanda günahlardan arınmak, cehennem azabından korunmak ve arınmak için de sıklıkla dua edilmesi gerekir. Dualar, Kuran ayetlerinden seçilebileceği gibi, birçok farklı hadis kaynağından da seçilebilir.
Allah'a nasıl dua edilir örnekler?
Allah'a nasıl dua edilir örnekler?
Allah'ım, yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlakımı da güzelleştir. Allah'ım, bize çok sabır ver, Müslüman olarak canımızı al. Allah'ım, bana hikmet ver ve beni salihler arasına kat. Bizi doyurup içiren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamd olsun.
Duanız olmasa Allah ne diye size değer versin?
Furkan Suresi 77. ayetin Türkçesi şu şekildedir: "De ki: (Ey insanlar!) "Kulluğunuz ve niyazınız olmasa Allah size ne diye değer versin! (Ey inkârcılar!) Siz O'nun dinini yalan saydığınız için bunun günahı artık yakanızı bırakmayacak!"
Furkan Suresi 74 ayet ne için okunur?
Sürekli yapılan yanlış bir davranıştan kurtulmak istenildiği halde kurtulunamıyorsa Furkan Suresinin düzenli olarak okunması tavsiye edilir. Cehennem azabından korunmak için her gün Furkan Suresinin okunması okunmalıdır. Mutlu bir evlilik için Furkan Suresi 74. ayetinin okunması tavsiye edilir.
Dua etmeye neden önem vermeliyiz?
Dua etmeye neden önem vermeliyiz?
Cevap: Dua Müslümanın sığınağıdır. Rabbi ile konuşmak istediğinde dua etmeli. Zora düşünce şükür edince dua etmeliyiz. Duada daima tâzim (Allah'ı yüceleme) ve tâzimle birlikte istekte bulunma anlamı vardır.
Dua insana ne kazandırır?
Dua insana ne kazandırır?
Dua etmenin insana sağladığı yararlar nelerdir
- Dua eden insan, Allah'ın (c.c.) yardımını ve keremini kazanır.
- Dua eden insana hayırlı olanı çeker, başına gelebilecek müsibetleri bertaraf eder.
- Dua insanı belalardan korur.
- Dua edeni Allah rahmetiyle kuşatır.
- Dua, üzüntü ve sıkıntılarını giderir.
Furkan suresi 77 ayeti nedir?
Furkan Suresi evlilik için okunur mu?
Evlenmek niyetinde olan, hayırlı eş, hayırlı kısmet arayan bekarlar, evlilik için dua arıyorsanız Kur-an'ı Kerim'in Furkan suresinin 74. ayetini evlenme duası olarak okuyabilirsiniz.
Hayırlı bir eş için hangi sure okunur?
Hayırlı bir eş için hangi sure okunur?
ARAPÇA OKUNUŞU: Bâreka'llâhü leke ve bâreke aleyke ve ceme'a beynekümâ fî hayr. Allah (c.c)'un birbirinden güzel esmalarından olan 3 tanesi ile Haşr suresinin son 3 ayeti hayırlı evlilik için okunması tavsiye edilen zikirlerdendir.