Son Konular

Dayi ile nikah duser mi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Dayı ile nikah düşer mi?

Suâl: "Kuzen"lerle evlenmek câiz midir? Cevâp: "Kuzen"den kastınız amca, dayı, hala ve teyze çocukları ise, hepsi ile evlenmek câizdir.

Akraba evliliği yasak mı?

Kuzenlerin birbiriyle evlenmeleri kanunlara göre bir sorun teşkil etmiyor. Fakat üst soy ile alt soy arasında yani anne-evlat, baba-evlat, nine-torun, dede-torun arasında gibi. Kardeşler arasında, amca, dayı, hala, teyze ile yeğenleri arasında evlenmek hukuki olarak yasak teşkil ediyor.

Teyze kızına nikah düşer mi?

Teyze kızına nikah düşer mi?
"E ben 35 yıllık evliyim" Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.

Dayı mahrem midir?

Dayı mahrem midir?
Bu erkeklerin kimler olduğu her iki âyette de bildirilmiştir. Bu âyetleri incelediğimizde; kadın için mahrem olan erkeklerin başlıcaları şunlardır: Babası, kayınpederi, oğlu, kocasının eski hanımından olan oğlu, kardeşi, erkek ve kız kardeşlerinin oğulları, amcası, dayısı, süt kardeşi…

Dayının yanında başı açık durulur mu?

Peygamber (asm) şöyle buyurmuştur: "Kadınların yanına girmekten sakının." Bunlardan başka dede, amca, dayı, süt kardeş gibi kendileriyle sürekli olarak evlenmeleri yasaklanan hısımların yanına da kadın süs yerleri açık olarak çıkabilir.

Teyze haram mıdır?

'E BEN 35 YILLIK EVLİYİM' Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.

Teyze kızı ile evlenmek caiz mi?

Teyze kızı ile evlenmek caiz mi?
Nihat Hatipoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Efendim teyze kızı, amca kızı, hala kızı, dayı kızı hepsi caiz olan evliklerdir. Kuranı kerimde helal olan ve haram olan evlilikler belirtilmiştir. Bu nedenle de teyze, amca, dayı kızıyla evlenmekte hiçbir dini sakınca yoktur.

Dayı ile nikah düşmesi konusunda dini ve hukuki açıdan bir değerlendirme yapmak gerekir. Dini açıdan, İslam'a göre dayı ile yeğen arasında evlilik serbesttir. Ancak genel olarak toplumda bu tür evliliklerin pek tercih edilmediği bilinmektedir. Hukuki açıdan da Türk Medeni Kanunu'nda akraba evliliği konusunda belirli sınırlamalar bulunmaktadır. Örneğin, kardeşler arasında, amca, dayı, hala, teyze ile yeğenler arasında evlenmek yasaktır.

Teyze kızı ile evlenmek ise hem dini açıdan hem de hukuki açıdan serbesttir. Yani, İslam dinine göre teyze kızı ile evlenmekte herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Hukuki olarak da yasal engel bulunmamaktadır.

Sonuç olarak, dayı ile nikah düşmemesi gereken bir ilişki olup dini ve hukuki açıdan teyze kızı ile evlenmek mümkündür. Ancak toplumda bu tür ilişkilerin sosyal yönlerinin de göz önünde bulundurulması önemlidir.

Yurtici Nakliye Lojistik giderlerinde KDV var midir?

Sahipsiz bir tasinir bir mali kazanmaya ne denir?

1. Konular

1. 1.284.224
  2. Mesajlar

1. 1.670.364
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt