Editör
Efsanevi Üye
Davranışçılıkla Yapılandırmacılığın farkı nedir?
Sözgelimi karşılaştırmalarda da görüleceği gibi, davranışçılık daha çok nesnel bilginin öğrenilmesine ve nesnel gerçekliğin nesnel koşulları içerisinde deneyimlenmesine ve öğrenilenlerin ölçülebilir davranışa dönüştürülmesine, yapılandırmacılığın ise, bireysel ve radikal yapılandırmacılıkta öğrenmedeki bilişsel …
Yeniden Yapılandırmacılık nedir?
Yeniden Yapılandırmacılık nedir?
YAPILANDIRMACILIK NEDİR? Daha önceki yüzyıllarda bilgi kazanılacak, elde edilecek ve zihinde depolanarak kullanılacak bir şey olarak algılanıyordu. Bunun sonucunda da bilgi aktarımı yerine bilginin zihinsel süreçlerden geçerek yeniden yapılandırılması ve bu sayede yeni bilgilerin elde edilmesi önem kazanmıştır.
Yapılandırmacı eğitim sistemi nedir?
Yapılandırmacı eğitim sistemi nedir?
Yapılandırmacı Eğitim: Bilginin öğrenci tarafından yapılandırılmasına oluşturulmasına,yorumlamasına ve geliştirmesine fırsat verir. Yapılandırmacılıkta bilginin tekrarı değil bilginin transferi ve yeniden yapılandırılması söz konusudur.
Öğrenme Yaklaşimi nedir?
Öğretme ve öğrenme yaklaşımları, eğitim bilimcilerin "öğrenmenin nasıl oluştuğu, öğrenmede etkili olan faktörlerin neler olduğu, en iyi öğrenme ortamının nasıl olması gerektiği" gibi sorulara farklı yaklaşımların farklı cevaplar vermesi sonucu oluşmuştur.
Sosyal öğrenme kuramları nelerdir?
Sosyal öğrenme kuramları nelerdir?
Sosyal öğrenme kuramı Albert Bandura'nın yaptığı çalışmalarla gelişen ve günümüzde eğitim ve psikoloji alanında büyük ölçüde kabul gören bir öğrenme kuramıdır. Sosyal öğrenme kuramının temelinde gözlem ve başkalarının yaptığı davranışları taklit etmeye dayalı dolaylı bir öğrenme vardır (Bandura, 1977).
Yapılandırmacılık hangi eğitim felsefesi?
Yapılandırmacılık hangi eğitim felsefesi?
Yapılandırmacılık, önceden öğrenilenlerle entegre ederek öğrendiğimizi ve bilgi öznel olduğundan öğrenenin kendisinin öğrenmesi için öğretenin yapılandırmacı(öğrenene rehber) olması gerektiğini savunan eğitim felsefesi akımıdır. İlerlemecilik eğitim felsefesine pragmatizm felsefesine dayanır.
Yeniden yapılandırma felsefesi nedir?
toplumun eğitimle yeniden yapılandırılması,toplumsal reform gibi konuları kapsayan eğitim felsefesi.pragmatizm ve varoluşçuluktan etkilenmiştir. en çağdaş ve yeniliklere en açık eğitim felsefesidir. temsilcisi önemli eğitimci john deweydir.