- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dativ hangi sorulara cevap verir?
Dativ (e-hali) dolaylı nesnedir ve Wem-Kime sorusuna cevap verir. Ben kardeşime yeni bir bisiklet veriyorum. Ich gebe meinem Bruder ein neues Fahrrad. Ben anneme çicek veriyorum.
Gehen fiili akkusativ mi?
"gehen" (gitmek) fiilinin bir hareket ihtiva edip (icerip) belirtmesi sonucu ve bazi fiillerle (kimi eylemlerle) kullanildiginda dativ (-de/-da, -den/-dan hali) de alabilen "in" präposition'unun (bir nevi edat, yöreye göre baglac) "gehen"de akkusativ (-i/-i, -e/-a, -u/-ü hali) almasi sonucu öyle olmu$ cümle.
Dativ kuralı nedir?
akkusativ'le karsilastirinca daha bir oturakli daha bir erkeksi hal. almancada wo sorusunun karsiligi olarak tanimlanir, ancak akkusativ gibi bunun da belli bir siniri kesin bir kurali yoktur. genitiv'den önce son duraktir.
Der Die Das ne demek?
Almancada genel olarak cinsiyeti erkek olan kelimelerin artikeli "der", cinsiyeti dişi olanların artikeli "die", cinsiyetsiz olanların artikeli ise "das" olur. Aşağıda genel olarak hangi isimlerin hangi artikelleri derlenmiştir. Ancak bazı istisnaları da mevcuttur.
Ismin halleri nelerdir?
İsmin Hâlleri/Durumları (Hâl-Durum Ekleri) Nelerdir? Görevleri, Özellikleri, Örnekleri
- Yalın Hâl (Nominatif)
- Belirtme (Yükleme, ismin -i) Hâli.
- Yönelme Hâli (ismin -e hâli)
- Bulunma Hâli (ismin -de hâli)
- Ayrılma (Uzaklaşma, Çıkma; ismin -den) Hâli.
- Eşitlik Hâli.
- Vasıta Hâli.
- İlgi Hâli (Tamlayan Hâli)
Der Die Das neye göre kullanılır?
Almancada genel olarak cinsiyeti erkek olan kelimelerin artikeli "der", cinsiyeti dişi olanların artikeli "die", cinsiyetsiz olanların artikeli ise "das" olur. Aşağıda genel olarak hangi isimlerin hangi artikelleri derlenmiştir.
İsmin 5 hali ne demek?
Yalın hâli. -e hâli (yönelme) -i hâli (belirtme) -de hâli (bulunma)
İsmin kaç hali var?
Türkçede ismin hâlleri (bk. durum kuramı); kelimeleri belirtme (yükleme), yönelme, bulunma ve ayrılma açısından tanımlayan, sözcüğün yalın hâl ile hâl eki almış durumlarından her biridir. Türkçede ismin beş farklı hâli vardır: Yalın hâli. -e hâli (yönelme)
Almanca Der Die Das nasıl ayırt edilir?
Türkçe artikel var mı?
Türkçe bir sözcüğü özü itibariyle bir artikel değil, sayı adı veya sıfatıdır. Ancak gerek dilin iç gelişimi gerekse başka dillerle teması neticesinde, sözcüğün üstlendiği anlamlardan biri İng. a/an'i karşılayacak değerde.
Einen ne zaman olur?
Almancada Cümlelerde İsmin -İ Hali Artikeli das ve die olan isimler değişmezken artikeli der olanlar den olur. Çoğul isimler i-haline girerken artikelleri die olur ve isimde hiçbir değişiklik görülmez.