Son Konular

Dar geldi ne demek?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Dar geldi ne demek?

Dar gelmek, mutsuz olmak, sıkılmak ve kaygılanmak demektir.

Dünya dar geldi ne demek?

Dünya dar geldi ne demek?
her şeyi bırakıp gitme isteğini uyandıran durum.

Bana denk geldi ne demek?

Anlamı: Biriyle karşılaşmak, tesadüf etmek, rastlaşmak.

Hakkında gelmek ne demek?

Hakkında gelmek ne demek?
HAKKINDAN GELMEK DEYİMİNİN ANLAMI Öç almak, karşıdaki kişiyi yenmek ya da cezasını vermek, karşılığını almak.

Ona dar gelen bana bol gelir ne demek?

fiziksel özellikler, bakış açıları ve zevkler kişiden kişiye değişir manasındaki deyim.

Darda olmak ne demek?

Darda olmak ne demek?
Maddi sıkışıklık yaşamak.

Size dar gelen bana bol gelir ne demek?

Gına geldi ne anlama gelir?

Gına geldi ne anlama gelir?
Gına gelmek: (deyiminin anlamı) Usanmak, bıkmak. Gına getirmek: Doyumsamak, bıkmak, bıkılacak kerteye seviyeye gelmek.

Göz göze gelmek ne demek?

[1] Bakışları birbiriyle karşılaşmak. Bakışmak.

Hakkından gelebilecek ne demek?

Hakkından gelebilecek ne demek?
➡Hakkından gelmek deyiminin anlamı:1. Güç bir işi başarı ile sonuçlandırmak. 2. Öç almak, yenmek veya cezasını vermek.

Sana don olan bana gömlek olur ne demek?

bir durumla karşılaşmış iki atamızın, birine durum uygun geliyorsa, diğerine hayli hayli uyacağını anlatır.

Başı darda kalmak ne anlama gelir?

Başı darda kalmak ne anlama gelir?
➡Başı Darda Kalmak (başı dara düşmek) deyiminin anlamı:Çok sıkıntılı, çaresiz bir durumda olmak; parasızlıktan dolayı güç bir durumda kalmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Dert sahibi olmak, başı dertte olmak, sıkıntılı bir durum içinde olmak anlamlarında da kullanılır.

Vazife yapar gibi değil ne demek?

Vazife yapar gibi değil ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bu görev seni ilgilendirmez, anlamında kullanılır.

Gökten zembille mi indi ne demek?

Gökten zembille mi indi ne demek?
➡Gökten Zembille mi İndi deyiminin anlamı: ayrıcalıklı olunan bir kişiye karşı söylenen bir deyimdir. Bir kişiye ayrıcalık gösterildiğinde kullanılır. Farklı olanın ne olduğunu sormak kastıyla oluşturulmuştur.

Dar geldi ne demek sorusuna verilen cevap genellikle mutsuz olmak, sıkılmak ve kaygılanmak anlamlarını kapsar. Bu ifade genellikle kişinin içsel durumunu veya çevresel koşulları ifade etmek için kullanılır. Bir kişinin dar gelmesi, genellikle içsel sıkıntılar, stres veya sıkılmışlık hissi olarak yorumlanabilir.

"Dünya dar geldi ne demek?" sorusu ise genellikle her şeyi bırakıp gitme isteğini uyandıran bir durumu ifade eder. Bu ifade genellikle kişinin yaşadığı çeşitli zorluklar, sıkıntılar veya hayal kırıklıkları sonucunda ortaya çıkan kaçma isteğini ifade etmek için kullanılır.

"Bana denk geldi ne demek?" sorusu ise genellikle biriyle tesadüfen karşılaşmak veya rastlaşmak anlamına gelir. İki insanın beklenmedik bir şekilde karşılaşması durumunda kullanılan bir ifadedir.

"Hakkında gelmek ne demek?" sorusu ise genellikle birine karşı öç alma veya cezasını verme anlamına gelir. Bu ifade genellikle düşmanlık veya rekabet durumlarında kullanılır.

"Ona dar gelen bana bol gelir ne demek?" ifadesi ise genellikle fiziksel özellikler, bakış açıları ve zevklerin kişiden kişiye değiştiğini ifade eder. Herkesin farklı tercihlere sahip olabileceğini ve herhangi bir durumun bir kişiye sıkıcı gelirken başkasına cazip gelebileceğini vurgular.

"Darda olmak ne demek?" ifadesi genellikle maddi sıkıntı içinde olmak anlamına gelir. Kişinin ekonomik olarak zor durumda olması durumunu ifade eder.

"Gına geldi ne anlama gelir?" sorusu genellikle usanma veya bıkma anlamına gelir. Bir durumdan veya bir şeyden sıkılarak uzaklaşma veya devam etmeme isteğini ifade eder.

"Göz göze gelmek ne demek?" sorusu genellikle iki kişinin bakışlarının karşılaşması anlamına gelir. Bakışışmak veya karşılaşmak anlamında kullanılır.

"Hakkından gelebilecek ne demek?" sorusu ise genellikle zor bir işi başarıyla sonuçlandırmak veya öç almak anlamına gelir. Güçlü olmak veya başarıya ulaşmak anlamını taşır.

"Sana don olan bana gömlek olur ne demek?" ifadesi ise genellikle bir durumun bir kişiye uymasının, diğerine de uyacağını ifade eden bir deyimdir.

"Başı darda kalmak ne anlama gelir?" sorusu genellikle çok zor ve çaresiz bir durumda olmak anlamına gelir. Maddi veya manevi sıkıntılar içinde olmak durumunu ifade eder.

"Vazife yapar gibi değil ne demek?" ifadesi genellikle bir görevin kişiyi ilgilendirmediğini veya sorumlu olmadığını ifade etmek için kullanılır.

"Gökten zembille mi indi ne demek?" sorusu genellikle ayrıcalıklı bir kişiye karşı kullanılan bir ifadedir. Bu ifade genellikle bir kişiye ayrıcalık tanındığında veya farklı bir durum olduğunda sorulur.

Universite Yonetim Kurulu ne zaman toplanir?

Mubdii ne demek TDK?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt