Editör
Efsanevi Üye
Dar geldi ne demek?
Dar gelmek, mutsuz olmak, sıkılmak ve kaygılanmak demektir.
Dünya dar geldi ne demek?
Dünya dar geldi ne demek?
her şeyi bırakıp gitme isteğini uyandıran durum.
Bana denk geldi ne demek?
Anlamı: Biriyle karşılaşmak, tesadüf etmek, rastlaşmak.
Hakkında gelmek ne demek?
Hakkında gelmek ne demek?
HAKKINDAN GELMEK DEYİMİNİN ANLAMI Öç almak, karşıdaki kişiyi yenmek ya da cezasını vermek, karşılığını almak.
Ona dar gelen bana bol gelir ne demek?
fiziksel özellikler, bakış açıları ve zevkler kişiden kişiye değişir manasındaki deyim.
Darda olmak ne demek?
Darda olmak ne demek?
Maddi sıkışıklık yaşamak.
Size dar gelen bana bol gelir ne demek?
Gına geldi ne anlama gelir?
Gına geldi ne anlama gelir?
Gına gelmek: (deyiminin anlamı) Usanmak, bıkmak. Gına getirmek: Doyumsamak, bıkmak, bıkılacak kerteye seviyeye gelmek.
Göz göze gelmek ne demek?
[1] Bakışları birbiriyle karşılaşmak. Bakışmak.
Hakkından gelebilecek ne demek?
Hakkından gelebilecek ne demek?
➡Hakkından gelmek deyiminin anlamı:1. Güç bir işi başarı ile sonuçlandırmak. 2. Öç almak, yenmek veya cezasını vermek.
Sana don olan bana gömlek olur ne demek?
bir durumla karşılaşmış iki atamızın, birine durum uygun geliyorsa, diğerine hayli hayli uyacağını anlatır.
Başı darda kalmak ne anlama gelir?
Başı darda kalmak ne anlama gelir?
➡Başı Darda Kalmak (başı dara düşmek) deyiminin anlamı:Çok sıkıntılı, çaresiz bir durumda olmak; parasızlıktan dolayı güç bir durumda kalmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. Dert sahibi olmak, başı dertte olmak, sıkıntılı bir durum içinde olmak anlamlarında da kullanılır.
Vazife yapar gibi değil ne demek?
Vazife yapar gibi değil ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Bu görev seni ilgilendirmez, anlamında kullanılır.
Gökten zembille mi indi ne demek?
Gökten zembille mi indi ne demek?
➡Gökten Zembille mi İndi deyiminin anlamı: ayrıcalıklı olunan bir kişiye karşı söylenen bir deyimdir. Bir kişiye ayrıcalık gösterildiğinde kullanılır. Farklı olanın ne olduğunu sormak kastıyla oluşturulmuştur.