- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Daimicilikte öğretmenin rolü nedir?
ogretmenin rolu: ogretimden sorumlu olmak. ogrencinin gorevi:aklin ve dusunce becerisini gelistirmek. bilginin kaynagi: klasik eserler ve kutsal kitaplar. bu egitim felsefesine gore egitim, yasama hazirliktir.
Eğitim felsefesi dersinin öğretmenlik açısından önemi nedir?
Eğitim felsefesi, eğitim kuramlarının geliştirilmesi ile uğraşır. ve değerleriyle tutarlı kuramlar geliştirme eğitim felsefesinin en önemli fonksiyonlarından biridir. Eğitim felsefesi eğitimci ve öğretmenin eğitimi bütün yönleriyle görmesine yardım eder.
Daimicilik nedir ve özellikleri?
Eğitim alanında, bütün insanlara ebediyen önemli olan şeylerin öğretilmesinin gerekliliğine inanılan bir düşünce sistemidir. Daimicilik, esas itibariyle klasik idealizm ve realizme dayanmaktadır. Şöyle ki; daimicilik akımına göre insanın doğası ve ahlaki ilkeler değişmez.
Öğretmen ne bir bilgi kaynağı ne bir model ne de bir danışmandır?
Öğretmen, ne bir bilgi kaynağı, ne taklit edilebilecek bir model, ne de bir danışmandır. Onun görevi, sadece öğrencinin kendisini tanımasına yardım etmektir. 7. Eğitimde sezgiye ve yaratıcılığa önem verilmelidir.
Öğretmenin felsefesi nedir?
Bir öğretmenin eğitim felsefesi, o öğretmenin eğitim hakkındaki kişisel düşüncelerini ve inançlarını kapsar. Öğrencilerin en iyi nasıl öğrendiği ya da ya da eğitimcilerin sınıfta, okulda ve toplumdaki yeri gibi eğitimle ilgili konulara dair ilkelerini içerir.
Reconstructionism ne demek?
Yeniden Kurmacılık (Reconstructionism) İlerlemecilik felsefesine dayanır. Buna göre. Toplumu sürekli olarak yeniden düzenlemek ve toplumda gerçek demokrasiyi yerleştirmek eğitimin amacı olmalıdır. Sosyal reformları gerçekleştirmede eğitim en önemli araçtır.
Felsefenin eğitim açısından önemi nedir?
Ailede başlayan ve okulda sistemli hale gelerek bir alışkanlık olan "öğrenme" okuldaki en verimli halini felsefeyle alır. Felsefe temel olarak düşünmeyi düşünmedir. Olayların ve olguların ardındakini merak etmektir. Öğrenme yükü altına zorla sokulan öğrencinin bunu isteyerek yapabilmesini sağlar.
Eğitim felsefesi nedir ne işe yarar neden önemlidir?
Eğitim felsefesi; eğitimin doğası, süreci,amaçları ve idealleri ile ilgilenen bir felsefi alandır. Eğitim toplumsal kurumlar bağlamında veya varoluşsal gelişme süreci içinde ele alınabilir. Eğitim felsefesi ise konunun toplumsal yönünden ziyade insanlık açısından eğitime yaklaşır.
Gazali ye göre eğitimin amacı nedir?
Gazali'ye göre eğitimin amacı; öğrenciye yoğunluklu olarak dini bilimleri öğretip, bu dünyadan en üst düzeyde el etek çektirerek, ahiretteki mutluluğa hazırlamaktır.Eğitim, insanı erdem ve bilgi yoluna sokarak; onu Allah'a ve ahirete hazırlamalıdır.
Daimicilik amacı nedir?
Perennializm, Türkçede Daimicilik olarak da adlandırılır. Eğitimde tüm insanlar için ebediyyen önemli olduğuna inanılan şeylerin öğretilmesi gerektiği düşüncesi.
Eğitim felsefesindeki yaklaşımlar nelerdir?
Eğitim felsefesinin temel kavramları arasında üç yaklaşım modeli vardır….Bu akımlar, eğitimin temel ilkelerini oluşturur.
Idealizme göre insanın kaynağı nedir?
İdealist felsefeye göre arkhe insan zihninde bulunan "idea" yani "fikir"dir. Ontolojik idealizm, fiziksel dünyanın sadece zihin için bir nesne ya da zihin içeriği olarak varlığını kabul eder.