- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Dahil et ne demek?
Dahil etmek: İçine katmak. Dahil olmak: İçine girmek, katılmak. Tutum, kişilerin kendileri de dahil olmak üzere nesneleri ve olayları genel anlamda değerlendirmeleridir.
Dahil değil demek ne demek?
Dahil olmamak ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Katılmamak, çıkmak veya dışında olmak.
Dahil edilen ne demek?
Bir durumu ortaya çıkarmak. "İyi, kötü" zarflarıyla birlikte davranmak.
Dahil etmek nasıl yazılır?
Dil bilgisi kurallarına göre, kelimenin "dahil" değil "dâhil" şeklinde yazılması gerekir.
E kadar o gün dahil midir?
Yasa açıkça "30 Eylül'e kadar beyanda bulunacaksınız" diyor. 30 Eylül'e kadar demek, 30 Eylül dahil değil anlamına geliyor. Tebliğ ile de yasa maddesi yorumlanıyor ve "30 Eylül'e kadar deyimi, 30 Eylül akşamına kadar olan süreyi ifade eder" diye yorum yapılıyor.
Dahlinin ne demek?
bir işe karışmış olmak, bir işte parmağı olmak: yok, paşa kardeş, bu zaferde benim dahlim yok. -f. f. tülbentçi.
Restore Etmek Ne Demektir? Restore etmek kelimesinin sözlük anlamı yenilemek, düzeltmek ve bir yapıyı eski şekline getirmek demektir.
TDK dahil nasıl yazılır?
Dahil nasıl yazılır şapkalı mı?
Dâhil sözcüğü de aynı şekilde Arapça kökenli (dāḫil) bir kelime olup; iç, içinde,…ile birlikte anlamına gelmektedir. "Ben dâhil böyle olmasını istedim" derken ya da "KDV dâhil" derken şapkalı "â" harfi ile yazılır ve "â" harfi uzatılarak okunur. Dilimizde "dâhil olmak" ve "dâhil etmek" kullanımları da mevcuttur.
Su kişiler hariç ne demek?
Şu Kişiler Hariç Arkadaşlar…: Şu Kişiler Hariç Arkadaşlar'ı seçtiğinizde, bir şeyi bazı arkadaşlarınız haricinde tüm arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Dar: Sadece bazı arkadaşlarınızla bir şey paylaşmak için Dar kısmında gönderiyi paylaşmak istediğiniz kişilerin adlarına dokunun.
Haricinde ne anlama gelir?
a. (ha:riç) 1. Dış, dışarı: "Bu kitapların haricinde herhangi bir menfaat ummak, seraptan su ummak gibi olur." -N. F.