Son Konular

D&O sigortasi Nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

D&O sigortası Nedir?

D&O sigortası, mali sorumluluk sigortasının özel bir şekli olarak, özel huku- ka tabi tüzel kişilerin yöneticilerinin, yönetim faaliyetlerini sürdürürken, kanun ve sözleşme hükümlerini ihlal etmeleri sonucu sorumluluklarının gündeme geldiği du- rumlarda, tazminat taleplerini karşılayarak, onlara mali açıdan koruma …

Kredi kartına sigorta yapılır mı?

Kredi kartı sigortası, istem dışı işsizlik dışında kart sahibinin hayatını kaybetmesi, tam ve kalıcı sakatlık, geçici sakatlık veya hastaneye yatırılma sebebi ile iş göremezlik durumlarında da devreye girer.

Trendyol cihaz koruma sigortası nedir?

Trendyol cihaz koruma sigortası nedir?
elektronik cihazınızı güvence altına alan bir sigorta ürünüdür. * Cihaz değişimi yılda 1 kez sigorta sahibinin sigorta bedelinin %30'u kadar muafiyet ödemesi yapması sonucu sigortalı cihaz ile aynı marka model bir ürünü ile yapılacaktır. (Değişimde cihaz bedelinin %30'u sigortalı tarafından ödenir. )

Cihaz Koruma Plus nedir?

Cihaz Koruma Plus kapsamında Uzatılmış Garanti süresi içerisinde teminat kapsamında oluşan hasarlarda, cihaz tamiri yapılamaması durumunda faturada yer alan cihaz bedeli kadar (%100) ödeme gerçekleştirilir. Bu kapsamda gerçekleştirilen geri ödemeler, MediaMarkt Hediye Kartına yükleme ile yapılmaktadır.

Yönetici sorumluluk sigortası neden yapılır?

Yönetici Sorumluluk Sigortası; yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ve yöneticilerin görevlerini yerine getirirken kötü niyet veya kasıt olmaksızın yaptıkları kusurlu eylemler, aldıkları hatalı kararlar ve ihmallere bağlı olarak neden oldukları zararlardan doğan yükümlülüklerini sigortalamaktadır.

Yönetici sorumluluk sigortası zorunlu mu?

Yönetici sorumluluk sigortası zorunlu mu?
Yaptırılması zorunlu olan bazı mesleki sorumluluk sigortaları da olmakla birlikte anonim şirket yönetim kurulu üyelerinin mesleki sorumluluk sigortasının yaptırılması isteğe bağlıdır. Anonim şirket yönetim kurulu üyelerinin mesleki sorumluluk sigortası malvarlığı sigortası niteliğindedir.

Kredi kartı almak için sigorta şart mı?

Kredi Kartı Almak İçin Sigorta Şart mı? Kredi kartı almak için sigorta şartı yok ancak SSK güvencesi olmayan ve ev kirası gibi sabit bir geliri olmayan kişilerin, alabileceği en yüksek limit 1000 TL ile sınırlandırılır.

D&O sigortası, "Yönetici ve Yönetim Kurulu Üyelerinin Mali Sorumluluk Sigortası" olarak da bilinir. Bu sigorta, özel hukuka tabi tüzel kişilerin yöneticilerinin, yönetim faaliyetlerini sürdürürken yasalara ve sözleşmelere uymamaları sonucu ortaya çıkan mali sorumluluklarını karşılayan bir sigorta türüdür. Yönetici veya yönetim kurulu üyesi, görevlerini yerine getirirken kusurlu davranışta bulunarak şirkete zarar verirse, bu sigorta devreye girerek tazminat taleplerini karşılar ve yöneticiyi mali açıdan korur.

Kredi kartı sigortası ise kredi kartı sahibinin belirli durumlar karşısında korunmasını sağlayan bir sigorta ürünüdür. Kredi kartı sahibinin hayatını kaybetmesi, kalıcı sakatlık, geçici sakatlık, hastaneye yatırılma vb. durumlarda devreye girebilir ve öngörülen teminatlara göre hak sahibine ödeme yapabilir.

Trendyol cihaz koruma sigortası ise elektronik cihazların garanti süresi dışında oluşabilecek hasarlar için sunulan bir sigorta hizmetidir. Bu sigorta ile cihazınızı güvence altına alabilir ve belirli koşullar sağlandığında cihaz değişimi gibi hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Yönetici sorumluluk sigortası ise genel olarak yönetim ve denetim kurulu üyelerinin, yöneticilerin ve diğer görevlilerin kötü niyet veya kusurlarından kaynaklanabilecek zararları sigortalayan bir tür sorumluluk sigortasıdır. Bu sigorta, yöneticilerin aldığı hatalı kararlar, ihmal veya kasıtlı olmayan kusurlu davranışları nedeniyle şirkete ve üçüncü taraflara verebilecekleri zararları korumayı amaçlar.

Yönetici sorumluluk sigortası genellikle zorunlu değildir. Bazı mesleki gruplar ve şirketler için zorunlu olabilirken, anonim şirket yönetim kurulu üyeleri için genellikle isteğe bağlıdır. Ancak, bu sigortanın yöneticilerin ve şirketin çıkarları açısından önemli bir koruma sağladığı unutulmamalıdır.

Kredi kartı almak için sigorta şartı genellikle geçerli değildir. Ancak sigortanın bazı durumlarda avantajlı olabileceği unutulmamalıdır. Ayrıca, SSK güvencesi olmayan ve sabit bir geliri olmayan kişilerin kredi kartı başvurularında limit sınırlaması olabileceği bilgisine dikkat edilmelidir.

Baba Servet kim?

Rahim de polip tekrar eder mi?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt