- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
CV de başlık satırı nedir?
CV başlığı, adınızın ve iletişim bilgilerinizin hemen altında yer alan, iş deneyiminiz ile becerilerinizi özetlediğiniz tek satırlık kısa bir cümledir.
CV de özel ilgi alanlarına ne yazılır?
CV de özel ilgi alanlarına ne yazılır?
Sen de analitik becerilerini geliştirmek istiyorsan, bu hobilerle ilgilenebilir, ilgi alanlarını edinebilirsin:
- Bir müzik aleti çalmak.
- Satranç
- Kitap okumak.
- Çizim.
- Fotoğrafçılık.
- Tasarım.
- Blog yazımı
- Resim.
CV me ne ekleyebilirim?
CV me ne ekleyebilirim?
Cv'de Neler Olmalı?
- CV bir kişinin kariyer geçmişini ve gelecekte neler yapmayı hedeflediğini, genel kişilik özellikleri hakkında karşısındakine ipucu veren bir belgedir.
- Düzenli bir görünüm.
- Genel bir içerik olmalı
- Ek İçerik.
- Kişisel Bilgiler.
- İletişim Bilgileri.
- İş / Staj Deneyimi.
- Eğitim Bilgileri.
CV ye yazılacak kişisel özellikler nelerdir?
Dikkat çeken bir cv hazırlamak için sahip olduğunuz bu ve benzeri kazanımları özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.
- Stresle başa çıkabilme.
- Zor insanlarla iletişim kurabilme.
- İkna becerisi.
- Zorlu çalışma koşullarına adapte olabilme.
- Analitik düşünme.
- Takım içerisinde verimli çalışabilme.
- Yaratıcılık.
- Özgüven ve öz değer geliştirme.
CV de eğitim durumuna ne yazılır?
CV de eğitim durumuna ne yazılır?
Mezun olduğunuz programları ters kronolojik sıra ile yazmalısınız. Mezun olduğunuz lise ve üniversitenin ismini fakülte ve bölüm adlarını da belirtip, okula giriş ve mezuniyet tarihlerini de eklemelisiniz. Yeni mezun bir adayın iş tecrübesi yoksa, başvurduğu pozisyonla ilgili aldığı dersleri eklemesi yararlı olabilir.
Ön yazı adı ne olmalı?
Ön yazı adı ne olmalı?
Önyazı, iş başvurusunda işverene özgeçmiş ile birlikte sunulacak olan, hangi pozisyona başvurulduğunu ve adayın kendisi ile ilgili olarak kısa bir tanıtım bilgisini de içeren başvuru yazısıdır.
Başvuru ön yazısı nasıl olmalı?
Başvurduğunuz pozisyona neden uygun olduğunuz ve güçlü yanlarınız belirtilmelidir. Kapak yazısı uzun olmamalı, en fazla 1 sayfa uzunluğunda olmalıdır. Başvurduğunuz pozisyonun size ne kazandıracağından çok sizin o pozisyonla şirkete katabileceğiniz değerlerden bahsedilmelidir.
Eğitim bilgisine ne yazılır?
Eğitim bilgisine ne yazılır?
Yapılan işe göre bilgisayar ya da program bilgisi, dil bilgisi, sertifikalar ve eğitimleri mutlaka yapacağınız işe uygun olarak yazın. Bunları yaparken gereksiz kelimelerden ya da resmi olmayan cümlelerden kaçının.