Modoratör
Efsanevi Üye
Css dropdown menu nasıl yapılır?
Basit CSS Açılır (Dropdown) Menü Yapımı
- Nelere ihtiyacınız olacak?
- Adım 1 — HTML dosyasının oluşturulması
- Adım 2 — HTML menü kodunun eklenmesi.
- Adım 3 — CSS'in uygulanması ve açılır menü efektinin oluşturulması
- Sonuç
HTML Dropdown Menu nedir?
İnternet sitelerinde yer alan ve üzerine tıklandığı veya fare ile imleci üzerine getirdiğinizde açılan menülere Drop-down veya Açılır Menü adı verilir. Açılır menüler özellikle çok sayıda menü öğesi veya kategoriye sahip web sitelerinde tüm bunları çok fazla yer kaplamadan yer almalarını sağlamak amacıyla kullanılır.
Html css açılır menü nasıl yapılır?
Html css açılır menü nasıl yapılır?
CSS Açılır Menü Yapımı
- position: relative; CSS özelliği ile üzerine geldiğimiz etiket açılacak olan etiketin başlangıç konumu yaptık,
- display: inline-block; CSS özelliği ile üzerine geldiğimiz etiketi satır içi etiket yaptık,
- display: none; CSS özelliği ile açılacak olan etiketin görünümünü görünmez yaptık,
Aşağı açılır menü nedir?
Aşağı açılır menü nedir?
İnternet sitelerinde yer alan ve üzerine tıklandığı veya fare ile imleci üzerine getirdiğinizde açılan menülere Drop-down veya Açılır Menü adı verilir.
Özel menü nedir?
Özel Menüler: bu tip menüler genel olarak çeşitli etkinlikler ve özel beslenme durumlarında başvurulan menülerdir.
Menü çeşitleri neler?
Menü Türleri Zamana göre; kahvaltı, öğle, akşam, geç kahvaltı (brunch), gece ya da geç aksam yemeği (supe-supper) kaliforniya, oda servisi ve çocuk menüleri şeklinde sınıflandırılmaktadır. Fiyat ölçütüne göre; tabldot, alakart, dönüşümlü, günün menüsü, fix menü şeklinde sınıflandırılmaktadır.
3 grup yemekler nelerdir?
3 grup yemekler nelerdir?
Birinci grup yemekler: Büyük parça et yemekleri, küçük parça et yemekleri,
Nav HTML ne demek?
Nav HTML ne demek?
<nav> etiketi gezinti(navigasyon) linlerinin bulunduğu bölümü tanımlar. Belgenin tüm link grupları <nav> etiketi ile işaretlenmemelidir. <nav> etiketi sadece ana blokta bulunan bağlantılar için tasarlanmıştır.