Modoratör
Efsanevi Üye
CSA belgesi nedir?
CSA, Kanada standartlar birliği'nin kısaltılmış ismidir. Kar maksadı gütmeyen bir standartlar organizasyonudur. 57 alanda standardı vardır ve bu standartları geliştirmektedir. CSA elektronik ve basılı alanda standartlarını yayımlayarak, eğitim ve danışmanlık hizmeti sağlamaktadır.
CSA onayı nedir?
CSA (Canadian Standards Association) Kanada Standartlar Birliği kısaltmasıdır. Kar amacı gütmeyen bir standartlar organizasyonudur. 57 alanda standartları geliştirir. CSA basılı ve elektronik ortamda standartlarını yayınlar ve eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.
CSA Star nedir?
CSA Star nedir?
CSA Star sertifikasyonu bulut bilişim güvenliği sektörü için yeni bir standart belirleyerek, sürekli iyileştirme sürecini göstermek, bulut hizmetlerinde gelişim sağlamak ve üst yönetim seviyesine sunulan bulut hizmetleri tekliflerindeki riskleri, tehditleri ve fırsatlar görmeye ayrıca yardımcı olmaktadır.
CSA anlamı ne demek?
CSA anlamı ne demek?
ks. child sexual abuse. brandchild eserinin yapımcısı olan şirket.
Bulut bilişim güvenliği nedir?
Bulut güvenliği, bulutta çalışan sistemleri korumaya yönelik bir siber güvenlik disiplinidir. Bu; çevrimiçi altyapı, uygulamalar ve platformlarda verileri gizli ve güvende tutmayı içerir.
Bulut sistemi ne kadar güvenli?
Bulutta korunan veri daha erişilebilir, kurtarılması kolay ve birçok durumda geleneksel veri merkezlerinde saklanan verilere göre daha güvenilirdir. Ayrıca bulut farklı coğrafi konumlardan erişim ihtiyaçlarına da cevap verebilir. Fakat yine şirket için hayati veriler, bulut harici bir alanda da yedeklenebilir.
Bulut güvenliği nasıl çalışır?
Bulut güvenliği nasıl çalışır?
Her bulut güvenliği tedbiri, aşağıdakilerden birini gerçekleştirmeye yönelik olarak çalışır:
- Veri kaybı durumunda verilerin kurtarılmasını sağlama.
- Kötü amaçlı veri hırsızlığına karşı depolamayı ve ağları koruma.
- Veri sızıntılarına neden olan insan hataları veya dikkatsizliğin önüne geçme.
Bulut sistemleri güvenli mi?
Bulut sistemleri güvenli mi?
Bulut güvenli mi?
Bulut depolama hizmetlerinin de her zaman güvenli olmadığı biliniyor, ancak bu durum giderek iyileşiyor ve gelişmiş şifreleme standartları sayesinde dosyalarınız güvenli biçimde saklanıyor. Avrupa'daki sunucular, dosyalarınızı sadece sizin okuyabileceğiniz biçimde şifreliyor.
Bulut güvenliği sağlama yöntemleri nelerdir?
Bulut güvenliği, temelde aşağıdaki kategorilerden oluşur:
- Veri güvenliği.
- Kimlik ve erişim yönetimi (IAM)
- Yönetim (tehditleri engellemeye, tespit etmeye ve azaltmaya yönelik ilkeler)
- Veri saklama (DR) ve iş devamlılığı (BC) planlaması
- Yasal uyumluluk.
Bulut bilişim güvenlik mekanizmaları nelerdir?
Bulut bilişim güvenlik mekanizmaları nelerdir?
Güvenli bulut bilişimin üç temel özelliği vardır: gizlilik, bütünlük ve kullanılabilirlik. Gizlilik, bilgileri onlara erişimi olmaması gereken insanlardan saklı tutma becerisidir.
Bulut güvenliği nedir?
Bulut güvenliği nedir?