T
theking
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
125 gram (yarım paket) margarin veya tereyağı (ben ikisinden de kullandım)
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için
Yağlı beyaz peynir
Üzerine
Yumurta sarısı ve yoğurt
Susam
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru elma kadar bezelere ayıralım ve üzerini örtüp dinlendirelim.
Hamur dinlenirken margarin ve/veya tereyağı eritelim, eridikten sonra sıvı yağı ekleyip soğumasını bekleyelim.
Dinlenen hamuru merdaneyle küçük küçük açalım aralarına yağlı karışımı sürüp üst üste koyalım.
Bütün hamurları bu şekilde açıp hepsinin arasını yağlayıp üst üste koyalım ve hamur leğenine koyup hamuru bir saat kadar dinlendirelim.
Bir saatin sonunda böreğimizi yapacağımız tezgahı güzelce yağlayıp hamurun birini alalım ve elimizle olabildiğince açalım.
Üstüne yağlı karışımdan fırça ile sürelim. Arasına peynir koyup rulo gibi sarıp gül böreğimize son şeklini verelim.
Ben bu ölçüyle 14 adet gül böreği yaptım. Tarifin içeriği tamamen bana aittir yıllardır yaptığım tarifi sizlerlede paylaşmak istedim. Çok yumuşak oluyor ertesi gün bile yumuşaklığını kaybetmiyor.
Dilerseniz içine çikolata da sürebilirsiniz çok yakışır. Deneyip fotoğraf atmanızı çok isterim. Umarım beğenirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yapımı inanın çok kolay ve çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
125 gram (yarım paket) margarin veya tereyağı (ben ikisinden de kullandım)
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için
Yağlı beyaz peynir
Üzerine
Yumurta sarısı ve yoğurt
Susam
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp çok yumuşak bir hamur yoğuralım.
Hamuru elma kadar bezelere ayıralım ve üzerini örtüp dinlendirelim.
Hamur dinlenirken margarin ve/veya tereyağı eritelim, eridikten sonra sıvı yağı ekleyip soğumasını bekleyelim.
Dinlenen hamuru merdaneyle küçük küçük açalım aralarına yağlı karışımı sürüp üst üste koyalım.
Bütün hamurları bu şekilde açıp hepsinin arasını yağlayıp üst üste koyalım ve hamur leğenine koyup hamuru bir saat kadar dinlendirelim.
Bir saatin sonunda böreğimizi yapacağımız tezgahı güzelce yağlayıp hamurun birini alalım ve elimizle olabildiğince açalım.
Üstüne yağlı karışımdan fırça ile sürelim. Arasına peynir koyup rulo gibi sarıp gül böreğimize son şeklini verelim.
Ben bu ölçüyle 14 adet gül böreği yaptım. Tarifin içeriği tamamen bana aittir yıllardır yaptığım tarifi sizlerlede paylaşmak istedim. Çok yumuşak oluyor ertesi gün bile yumuşaklığını kaybetmiyor.
Dilerseniz içine çikolata da sürebilirsiniz çok yakışır. Deneyip fotoğraf atmanızı çok isterim. Umarım beğenirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Yapımı inanın çok kolay ve çok lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin
Çok Pratik Gül Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı