- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Coğrafi pazarlama nedir?
Coğrafi Pazarlama, bir işletmenin pazarlama ile ilgili kararlarının alınmasına yardımcı olacak bilgilerin toplanması, işlenmesi, saklanması, gerekli araştırmaların yapılması, analizi ve değerlendirilmesini kapsayan sistemdir.
Konum pazarlaması nedir?
Konum tabanlı pazarlama, bir hizmeti veya ürünü daha alakalı ve kişiselleştirilmiş bir şekilde tanıtmak için kullanıcıların konumunu hedefleyen geofence ve beacons gibi bir dizi mobil pazarlama stratejisidir.
Geo Marketing kavramı nedir?
Geo Marketing kavramı nedir?
Konum tabanlı sistemlerin giderek yaygınlaşması ile hayatımıza giren yeni bir kavram Geomarketing. Literatürde birçok tanımı olmakla birlikte; coğrafi pazarlama; müşteri odaklı pazar aktivitelerinin işletmeler tarafından coğrafi enformasyon sistemleri yardımıyla planlanması, düzenlenmesi ve kontrolüdür.
Lokasyon Bazlı pazarlama nedir?
Son zamanlarda geliştirilen dijital pazarlama stratejilerinden biri olan lokasyon bazlı pazarlamanın temelinde yer alan amaç müşterilerle doğru zamanda, doğru yerde, doğru mesajlarla iletişime geçmektir. Bunu başarmanın yolu da mobil cihaz kullanımıyla gelişen konum teknolojilerine ayak uydurabilmektir.
Mobil pazarlama Nasıl Yapılır?
Mobil Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur?
- Adım 1 – Mobil Kullanıcı Karakterleri Oluşturmak.
- Adım 2 – Hedef Belirlemek.
- Adım 3 – Anahtar Performans Göstergelerini Belirlemek.
- Adım 4 – Mobil Ölçütleri İzlemek.
- Anlık Bildirimler.
- Uygulama İçi Bildirimler.
Viral satış nedir?
Viral satış nedir?
Viral pazarlama, organik ve kulaktan kulağa olacak şekilde tüketicilere ulaşabilmenizi sağlayan; bir ürün ya da hizmeti öne çıkartan ve hızlı şekilde tüketiciler arasında yayılan içerikleri kapsayan bir satış tekniğidir.
Lokasyon bazlı servisler nedir?
Bu kapsamda, lokasyon bazlı uygulamalar, kullanıcının tam lokasyon bilgisini GPS kullanarak edinebilyorlar. Sosyal Medya üzerinden ilerleyen lokasyon bazlı uygulamalarda ise, kullanıcının lokasyonunun yanı sıra, yaş, cinsiyet, beğeniler gibi daha detaylı bilgilere ulaşılması mümkün oluyor.
Mobil pazarlama uygulama nedir?
Mobil pazarlama, web siteleri, e-posta, SMS ve MMS, sosyal medya ve uygulamalar aracılığıyla akıllı telefonlarda, tabletlerde ve/veya diğer mobil cihazlarda hedef kitleye ulaşmayı hedefleyen çok kanallı, dijital bir pazarlama stratejisidir. Mobil cihaz kullanıcılarına hitap etmek için işletmenizi pazarlama sanatıdır.
Mobil pazarlama stratejileri nelerdir?
Mobil pazarlama stratejileri nelerdir?
Mobil pazarlama stratejileri
- Uygulama tabanlı pazarlama.
- Oyun içi mobil pazarlama.
- 3. QR kodları
- Konuma bağlı pazarlama.
- Arama ağı reklamları ve görüntülü reklamlar.
- SMS/MMS pazarlama.
Viral pazarlama ne demek?
Viral pazarlama, bir ürün veya hizmet için oluşturulan mesajı iletmek için kitlenin paylaşımına dayanan tanıtım tarzıdır. Viral içerikte verilen mesajın ilgi çekici olması ve mümkün olduğunca çok fazla kişi tarafından paylaşmaya teşvik edici olması gerekir.
Viral pazarlama olarak tanımlanan iletişim türü nedir?
Web üzerinde viral pazarlama, "maustan mausa" veya "modemden mode- me" iletişim olarak da adlandırılır. İnternet üzerinde viral pazarlama ağızdan ağıza pa- zarlamanın basit teknolojik boyutudur.