Editör
Efsanevi Üye
Çocuk Gastrolojisi nelere bakar?
Çocuklarda sindirim sistemi ile karaciğer ve safra yollarını ilgilendiren her türlü hastalığa ek olarak çocukların beslenmesi ve beslenme bozukluklarının tedavisi alanlarında tanı ve tedavi işlemlerini yürütmek üzere Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme tıbbi bilim dalı geliştirilmiştir.
Diyarbakır'da Çocuk Gastroloji Bölümü hangi hastanede var?
Diyarbakır'da Çocuk Gastroloji Bölümü hangi hastanede var?
Bize Ulaşın
- Adres: Çocuk Hastalıkları Hastanesi Dr.Şeref İnalöz Cad.
- Tel: +90.412 224 57 51.
- Fax: +90 412 229 01 47.
- E-Mail:[email protected].
- Facebook : Facebook.com/Diyarbakircocukh.
- Twitter : Twitter.com/Diyarbakir_ch. İnstagram : instagram.com/diyarbakirch.
Çoçuk gastroenteroloji bölümüne nasıl randevu alınır?
Randevular 0342 360 08 08 hastane randevu hatti aranarak randevu alinir ve hastanemize basvuru yapilir. Poliklinik hizmetlerine ek olarak hemsire tarafinda ölçüm, egitim hizmetleri verilmektedir. Poliklinigimizde karaciger ve sindirim sistemi ile ilgili hastaligi olan çocuklarin tani, tedavi ve izlemleri yapilmaktadir.
Gastroenteroloji Bölümü neye bakar?
Gastroenteroloji Bölümü neye bakar?
Gastroenteroloji bölümü; karaciğer, sindirim sisteminin tüm organları, safra yolları ile ilgilenen bir tıp bölümüdür. Gastroenteroloji bölümünün ilgilenmiş olduğu diğer organlar; mide, bağırsak, yemek borusu, kalın bağırsak, ince bağırsak, karaciğer, pankreas, anüs, safra kesesi şeklinde sıralanabilir.
Diyarbakır'da hangi hastanede Gastroenteroloji var?
Gastroenteroloji – Diyarbakır Özel Bağlar Hastanesi.
Feyzullah Uçmak kimdir?
Feyzullah Uçmak kimdir?
1971 yılında Palu'da doğdum. İlk ortaöğrenimimi Şanlıurfa'da tamamladım. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldum. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji bilim dalında 2008-2011 yılları arasında yandal ihtisasını tamamladım.
Çoçuk Gastroenteroloji nasıl olunur?
Gastroenteroloji uzmanı olmak için tıp fakültesinde 6 yıllık eğitim almak gereklidir. 6 yıllık bu eğitim tamamlandıktan sonra 5 yıl boyunca iç hastalıkları uzmanlık eğitimi alınmalıdır. Ancak bütün bu eğitim süreçleri tamamlandıktan sonra Gastroenteroloji Yan Dal eğitimine başlanıbilmektedir.
Şanlıurfa'da Çocuk Gastroloji var mı?
Şanlıurfa'da Çocuk Gastroloji var mı?
Şanlıurfa Eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan tek gastroenteroloji uzmanın da tayin istemesi Şanlıurfa'daki çölyak hastalarını mağdur etti. Türkiye'nin 8'nci büyük şehir Şanlıurfa'da çocuk gastroenteroloji doktoru yok.