Editör
Efsanevi Üye
Çocuk Dergisi nde neler olur?
Çocuk dergileri, çocukların gelişim ve eğitim düzeylerine uygun olarak düzenlenen, farklı türlerde metinler ve çeşitli görseller içerir (Ercan ve Akpınar, 2014: 110). Dergilerde farklı türde konulara ait yazılar bulunur (Oğuzkan, 2000: 338).
Dünyada ilk çocuk dergisi çıkaran kimdir?
Dünyada bilinen ilk çocuk dergisi 1722 yılında Leipzig'de yayımlanan Leipziger Wochenblatt für Kinder'dir. Osmanlı Devleti'nde ilk çocuk dergisi, bunlardan çok sonra 1869 yılında yayımlanmaya başlayan Mümeyyiz'dir. Dergi, Sıtkı Efendi tarafından aynı adla yayımlanan günlük gazetenin haftada bir yayımlanan ekidir.
Çocuk dergilerinin amacı nedir?
Çocuk dergilerinin amacı nedir?
Çocuk gazete ve dergileri çocukların kimlik gelişimine ve toplumsallaşmasına destek vermektedir. Bu yayınlar çocuklarda okuma ve öğrenme isteğini arttırmakta, düşünmeye yönelterek ruhsal ve zihinsel zekayı geliştirmekte, boş zamanların faydalı bir şekilde geçirilmesine katkı sağlamaktadır.
Bir Çocuk Dergisi hazırlayacak olsaydınız hangi bölümlere yer verirdiniz?
Bir Çocuk Dergisi hazırlayacak olsaydınız hangi bölümlere yer verirdiniz?
Cevap: Bir çocuk dergisi hazırlayacak olsaydım bilim ve teknoloji, sanat, kültür, eğlence bölümlerine yer verirdim.
Ilk mizah dergisi Diyojen kimin?
Diyojen (Osmanlıca: دیوژن), Teodor Kasap tarafından Fransızca ve Rumca olarak çıkarılırken 25 Kasım 1870 tarihinden itibaren Osmanlıca yayınlanmaya başlayan ilk Osmanlı mizah dergisi.
Türkiyede hangi dergiler var?
Son Yıllarda Dergi Cennetine Dönen Ülkemizde Her Telden Çalan 16 Popüler Dergi
- Kafasına Göre.
- Ot Dergi – Maksat Yeşillik Olsun.
- 3. Fil Dergisi – Deveden büyük fil var.
- Bavul Dergi.
- Pulbiber.
- Kafka Okur.
- 7. yumuşah g – Aylık paldır kültür dergisi.
- 8. Kafa Dergi – KAFA, bi dünya.
Vekayi Tıbbiye kaç yılında kuruldu?
Vekayi Tıbbiye kaç yılında kuruldu?
Günümüzde askeri tarih yazıcılığının önemli kaynakları arasında yer almakta olan -bazıları farklı isimler altında bugün hala yayınlanmaya devam eden- bazı askeri süreli yayınlar bu yüzyılda çıkarılmaya başlanmıştır. "Vakayi'-i Tıbbiye" ismiyle ilk Türkçe tıp süreli yayını 1849 yılında yayın hayatına başlamıştır.