Son Konular

Cocugum odev yapmak istemiyor ne yapabilirim?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Çocuğum ödev yapmak istemiyor ne yapabilirim?

Ev Ödevleri Yapılmasındaki Sorunları Nasıl Çözebiliriz?
- Güzel olmayan yazıları sildirip, tekrar yazdırmak.
- Ödevi sık sık sorgulamak, hatırlatmak.
- Alınmayan ödevleri telefonla başkalarından öğrenmeyi kabullenmek.
- Ödev yaparken sürekli çocuğun yanında olmak.

Ödevini yapmak istemeyen çocuklara nasıl davranmalı?

Ödevlerini yapmayan çocuğa nasıl davranılmalı?
- Çok ödev verilmemeli. Çocuğunuzun öğretmeniyle bu konuda hem fikir olmanız çok önemli.
- Bırakın kendi yapsın ve hataları kalsın. Siz de hata yaparak doğruları öğrendiniz.
- Ödevleri siz yapmayın. Bu en büyük hatalardan biri.
- Eve gelir gelmez ödevlerini yapmaya zorlamayın.
Çocuklara ödev sorumluluğu nasıl verilir?
Çocuğunuz ödev yapmaktan keyif alsın Ama ödevini onun yerine yapmayın. Çocuğunuz ödevin tümünü yapmakta zorlanıyorsa, bunun çok fazla olduğunu söylüyorsa, ödevi parçalara bölün. İlk 10 soruyu yaptıktan sonra sonuçları kontrol etmesini, ardından diğer 10 soruya geçebileceğini söyleyin.

Ilkokulda ödev verilir mi?

İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda çok yoğun ödevler uygulanmamalı, 10-15 günlük eğitim süreçlerini ölçen ödevler verilmelidir. 4. sınıf gibi akademik öğrenme sürecinin başladığı daha üst sınıflarda bireysel proje ödevlerine geçilebilir. Öğretmen ve ailenin işbirliği içinde olması da çok önemlidir!

Cocuklar neden ödev yapmak istemez?

1- Ödev çocuğun seviyesinin üstünde olabilir. Ödevler çocuklarımızın bilişsel seviyesine uygun olmaz ise çocuklar ödev yapmaktan keyif alamayabilir. Bu yüzden de ödevi yapmak istemezler. Bu durumda aile çocuğa ödevleri konusunda akademik destek sağlanabilir.
Ilkokul Öğrenciye ders çalışma alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Her gün aynı saatlerde ve aynı yerde çalışmak, çocuğun kendisini ders çalışmaya şartlaması ve bu alışkanlığın çocukta yer etmesi açısından yardımcı olacaktır. Böylece çocuğunuzun çalışma düzenine adapte olması hızlanacaktır.
Öğrendiklerinin hayatta bir karşılığının olduğunu görmelerini istiyoruz. Önümüzdeki dönem, çağa ve hayata uygun bir eğitim sistemini evlatlarımıza vereceğiz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından sonra öğrencilerimize hiçbir ev ödevi verilmeyecektir."
Ne işe yarar? Ödevler öğrencilere sınıfta öğrenmiş oldukları bilgi, beceri ve deneyimlerin tekrarı ve hali hazırda öğrendikleri bilgileri zenginleştirmeleri için verilen akademik görevler olarak tanımlanmıştır. Nitelikli bir ödevin yararı ise; Öğrenilen bilgiyi pekiştirir ve kalıcı olmasını sağlar.

Tukenmez kalem yazmiyorsa ne yapilir?

Vietnam ucusu helikopter nedir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt