Son Konular

Citi ne demek?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Cıtı ne demek?

Çiti kelimesi Türkçe'de "elde çamaşır ovalamak" anlamına gelir.

Çit ne demek TDK?

Bağ, bahçe, bostan gibi yerlerin çevresine çalı, kamış, ağaç dalıgibi şeylerden çekilen duvar. Pamuktan dokunmuşbasma. Başörtüsü, yazma, yemeni.

Çıt kırıldım ne demek?

Çıtkırıldım kelimesi Türkçe'de "Aşırı incelik, dayanıksızlık ve çekingenlik gösteren (kimse)." anlamına gelir.

Dış çeper ne demek?

Dış çeper ne demek?
Farsça sözcük Farsça çapīdan چپيدن z "dönmek" fiilinden türetilmiştir. Çeper kelimesi tarihte bilinen ilk kez "dış kenar, cidar" m (1956) : Kat, dışkı kalın barsak çeperini tahriş ederek eserinde yer almıştır. Çeper kelimesi Türkçe'de "Zar." anlamına gelir. Çeper kelimesi Türkçe'de "Sebze bahçesi." anlamına gelir.

Çit atmak ne demek?

Çit atmak ne demek?
Tarağın dişlerini iplikle bağlayıp sıkıştırmak. Çitilemek.

Siyeç ne anlama gelir?

siyeç, anadolunun pek çok yöresine göre: tarla- bahçe sınırlarını ayırmak için dikilen çalılıkların oluşturduğu bitki örtüsüdür.

Çıtkırıldım nasıl yazılır TDK?

7. İkinci kelimesi -dı (-di / -du / -dü, -tı / -ti / -tu / -tü) kalıplaşmış belirli geçmiş zaman ekleriyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: albastı, ciğerdeldi, çıtkırıldım, dalbastı, fırdöndü, gecekondu, gündöndü, hünkârbeğendi, imambayıldı, karyağdı, külbastı, mirasyedi, papazkaçtı, serdengeçti, şıpsevdi.

Çapel ne demek?

sözce'ye göre pislik, karışmış yabancı madde, bulaşık, çalı çırpı, bozuk (hava), çamur, engebeli arazi, dişi hayvan üreme organı beyaz renkli akıntısı gibi anlamları sıralı. hem de her anlamı oldukça geniş dağılımlı. fethiye ile adana tek başlarına değiller.

Çeper ne demek Fen Bilimleri?

Çeper ne demek Fen Bilimleri?
Hücre duvarı, (hücre çeperi) bitki, mantar ve prokaryot hücrelerde görülen bir yapıdır. Hücre zarının dış tarafında bulunur ve genelde selüloz yapılıdır. Mantar hücrelerindeki hücre duvarı kitin, bakterilerde bulunan hücre duvarı ise peptidoglikan yapılıdır. Bitki hücresinin dış ve iç etkilere karşı korunmasını sağlar.

Tekstilde çıt ne demek?

Tekstilde çıt ne demek?
Çıtçıtlar giysi kapamalarında preslenerek giysiye tutturulan, düğme gibi tutturuculardır. Dört parçadan oluşur (üst kumaş için 2 ve alt kumaş için 2 adet). Kumaş üzerine kalıcı şekilde tutturulur.

Dikişte çıt ne demek?

– eğer dikiş düzgün bir hat üzerinden geçmeyecekse, dönüş/kıvrım yerlerinde makina ayağının manevrasını kolaylaştırmak ve dikişin daha düzgün olmasını sağlamak için kritik noktalara makasın ucuyla 2-3 mm. uzunluğunda bir çentik atılır.. buna çıt atmak denir..

Siydirmek ne demek?

Sindirmek kelimesi bir kimsenin korkmasını sağlamak ya da çekinmesini sağlamak demektir. Vazgeçirmek anlamında da kullanılabiliyor. Sindirmek aynı zamanda yiyeceklerin vücutta kana karışabilecek hale gelmesi demektir.

Çepel insan ne demek?

pis, ters, aksi anlamlarında da kullanılan kelime. örnek: "bu adam çok çepel güreşiyor."

Çit kelimesi Türkçe'de "elde çamaşır ovalamak" anlamına gelirken, çit TDK'ya göre bağ, bahçe, bostan gibi yerlerin çevresine çalı, kamış, ağaç dalı gibi materyallerden yapılan duvar anlamına gelmektedir. Ayrıca çit; pamuktan dokunmuş basma, başörtüsü, yazma veya yemeni gibi eşyaları da ifade edebilir.

Çıtkırıldım kelimesi ise "aşırı incelik, dayanıksızlık ve çekingenlik gösteren kimse" anlamına gelir. Sözcüklerin doğru yazımı ve kullanımı hakkında TDK'nın belirttiği kurallara göre, çıtkırıldım kelimesinin ilk kelimesi çıt, ardından -kırıldım eki ile birleşerek çıtkırıldım şeklinde yazılır.

Çeper terimi ise Fen Bilimleri alanında hücre duvarını ifade etmek için kullanılır. Bitki, mantar ve prokaryot hücrelerde bulunan çeper, hücre zarının dış tarafında yer alan ve genellikle selüloz yapılı bir yapıdır. Çeper, bitki hücrelerinin dış etkilere karşı korunmasını sağlar.

Tekstilde ise çıt, giysi kapamalarında preslenerek giysiye tutturulan, düğme gibi tutturucuları ifade eder. Dikişte çıt ise, dikişin düzgünlüğünü sağlamak ve makina ayağının manevrasını kolaylaştırmak için kritik noktalara atılan 2-3 mm uzunluğundaki çentik anlamına gelir.

Siydirmek kelimesi korkutarak veya çekinerek vazgeçirmek anlamına gelirken, çepel insan ifadesi pis, ters veya aksi anlamlarında kullanılan bir tabirdir. Örneğin, "Bu adam çok çepel güreşiyor." şeklinde kullanılabilir.

Fosforik asit sivi mi?

BPD nedir Tip yenidogan?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt