Son Konular

Ciraklik egitim kac ay suruyor?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Çıraklık eğitim kaç ay sürüyor?

Çıraklık eğitimi süresi mesleklerin özelliği dikkate alınarak 2-4 yıl arasında belirlenmektedir. Çıraklar, eğitim süresince haftada bir gün (8-10 saat) teorik eğitim görmek üzere mesleki eğitim merkezlerine devam ederler. Bu eğitim kalfalık sınavının verilmesiyle son bulmaktadır.

Kalfalık belgesi ile lise diploması alınır mi?

Kalfalık belgesi ile lise diploması alınır mi?
Kalfalık ve ustalık Belgesi olan ortaokul mezunları, mesleki lisesi diploması da alabilecekler. Mesleki Eğitim Merkezlerinde (Çıraklık Eğitim Merkezi) Kalfalık ve Ustalık eğitimi alan öğrencilerin Lise diploması almalarının önü açılmıştır.

Çıraklık okulu hangi bölümler var?

Çıraklık okulu hangi bölümler var?
ÇIRAKLIK, KALFALIK VE USTALIK EĞİTİMİ KAPSAMINDA OLAN MESLEKLER.

Çıraklık Eğitimde kaç saat çalışılır?

-3308 Sayılı Kanuna Göre Çıraklık Sözleşmesi Yaparak Çalışan Çıraklar Haftanın Bir Günü 8-10 Saat Teorik Eğitim Görmek Üzere Okula Geleceklerdir. Mesleki Eğitim Merkezinde Pazar Hariç Haftanın Her Günü Eğitim Yapıldığından Çırağın Okula Devam Edeceği Gün İşyeri Sahibine Ve Çırağa Bildirilecektir.

Kalfalık belgesi kaç kredi veriyor?

Kalfalık belgesi kaç kredi veriyor?
*8 yıllık İlköğretim okulundan mezun olduktan sonra Kalfalık veya Ustalık belgesi alan öğrenciler 9. Sınıfın kültür(ortak) derslerinden muaf tutulurlar. Bu derslerin kredilerini(40 kredi) öğrenci kazanmış sayılır. Bu öğrencilere 2 dönem eklenir ve hemen yüz yüze eğitime alınırlar.

Lise mezunu kalfalık Belgesi nasıl alınır?

Lise mezunu kalfalık Belgesi nasıl alınır?
Ustalık ya da kalfalık belgesi almanın genel olarak iki yolu vardır. Birincisi fiilen eğitime devam ederek ikincisi ise eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alınır. Birinci seçenekte, Mesleki Eğitim Merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2 -3 yıl sonunda yapılan sınava girilir ve kalfalık belgesi alınır.

Çıraklık eğitimi süresi genellikle meslek özelliklerine göre 2 ila 4 yıl arasında değişebilir. Çıraklar, haftada bir gün (8-10 saat) mesleki eğitim merkezlerinde teorik eğitim alırlar ve bu eğitim kalfalık sınavı ile son bulur.

Kalfalık belgesi ile lise diploması almak mümkündür. Kalfalık ve ustalık belgesine sahip olan ortaokul mezunları aynı zamanda mesleki lisesi diploması da alabilirler. Mesleki eğitim merkezlerinde kalfalık ve ustalık eğitimi alan öğrencilerin lise diploması alma imkanı bulunmaktadır.

Çıraklık eğitimi, kalfalık ve ustalık belgesi alan mesleklerde geçerli olup, çeşitli meslek dallarını kapsamaktadır.

Çıraklık eğitiminde çalışma süresi, 3308 Sayılı Kanuna göre yapılan çıraklık sözleşmesine bağlı olup, çıraklar haftada bir gün 8-10 saat teorik eğitim alırlar. Mesleki eğitim merkezinde, pazar günü hariç haftanın her günü eğitim yapıldığından çırakların okula devam edeceği gün işyerine ve çıraka bildirilir.

Kalfalık belgesi, 8 yıllık ilköğretimden sonra alındığında öğrencilere 9. sınıf kültür (ortak) derslerinden muafiyet sağlar. Bu durumda öğrenciler, bu derslerin kredilerini almış sayılırlar ve yüz yüze eğitime hemen alınırlar.

Lise mezunları nasıl kalfalık belgesi alabilir sorusuna ise genel olarak fiilen eğitime devam ederek veya eğitim almadan doğrudan sınava girerek belge alma seçenekleri bulunmaktadır. Mesleki eğitim merkezlerinde çıraklık eğitimine katılarak 2-3 yıl sonra yapılan sınava girilerek kalfalık belgesi alınabilir.

Pozisyon limiti Nedir?

Feodalizm hangi gereksinimlerden dogmustur?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt