Editör
Efsanevi Üye
Cinsel terapist kimdir?
Cinsel terapist cinsellikle çiftlerin ilgili bir takım sorunları çözmeye uğraşsa da cinsel danışman çiftlere cinsellikle ilgili bilgiler veren, rehberlik ve danışmanlık yapan kişilere verilen isimdir. Cinsel danışman cinsel sorunları çözmek için değil, daha çok cinsel sorunların ortaya çıkmaması için çalışan kişidir.
Rayka Kumru ne mezunu?
Rayka Kumru ne mezunu?
Psikolog ve lgbti+ hakları aktivisti olan Nurgül Öz; psikoloji eğitimini 2007 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlamış, Berlin'de bir yıl siyaset felsefesi ve sanat tarihi üzerine eğitim almıştır.
Cinsel Terapi Eğitimi kimler alabilir?
Cinsel Terapi Eğitimi kimler alabilir?
Hekimler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler ve aile danışmanlığı eğitim almış olan meslek grupları bu eğitime katılabilirler.
Rayka kimdir?
Rayka, Türkçe konuşan gençlik için geliştirilmiş ve UNESCO'nun dünya çapında 35 dijital cinsellik eğitim platformlarından biri seçilen, etkileşimli cinsel sağlık ve ilişkiler sitesi olan tabukamu.com'un ve de bir regl dayanışma platformu olan reglhikayeleri.com'un kurucusudur.
Türkiye'de seksolog var mı?
Türkiye'de seksolog var mı?
Ülkemizde henüz ve maalesef; "cinsel tedavi uzmanı", "cinsel terapist", "seksolog" gibi ünvanları verecek ve bu ünvanları taşıyacak hekimleri eğitecek vakıf veya kamu üniversitelerinin tıp fakültelerinde cinsellikle ilgili bir bölüm veya anabilim dalı yoktur.
Kimler cinsel terapi yapabilir?
Kimler cinsel terapi yapabilir?
Cinsel terapist; cinsel terapi yapan; bireylerle, gruplarla, çiftlerle ya da ailelerle onların cinsel ve ruhsal sıkıntılarına çözüm getirmeleri için işbirliği içinde çalışan kişilerdir. Hekim, psikolojik danışman, psikolog veya sosyal hizmet uzmanı gibi ruh sağlığı profesyonelleri cinsel terapist olabilirler.
Cinsel terapi Eğitimi ne kadar?
Örgün Eğitimle Birebir Aynıdır. 10 Modülde Tamamlanır. Eğitim Ücreti Peşin 4000 TL+KDV'dir. Eğitimin amacı cinsel sorunların tedavilerini yapacak yeni uzmanlar yetiştirmektir.
Cinselliğin tabu olması ne demek?
Cinselliğin tabu olması ne demek?
ahlaksızlık, cinsel açlık ve sapıklığın tavan yaptığı toplumlardır. kendi belirledikleri ahlak normlarina uymayan, ortaya cikarilmasindan imtina edilen binlerce ahlak disi olayla karsi karsiya kalirlar. cinsel ozgurluk kavramindan "sabah aksam mala vurma" payesi cikarabilen bireyleri mevcuttur.
Cinsel terapi neleri kapsar?
Cinsel terapi neleri kapsar?
Cinsel Terapi, bireylerin veya çiftlerin yaşadığı cinsel sorunların, diğer bir deyişle cinsel işlev bozukluklarının tedavisine hizmet eden, hem yapılandırılmış hem de birey özgü bir terapi biçimidir. Tedavi protokollerine ek olarak, bireylere ve çiftlere cinsellik konusunda psiko-eğitim vermeyi de içerir.
Cinsel ilişkide kadın neden bağırır?
Vajina kuruluğu, gerginlik başlıca nedenler Acı veren cinsel ilişki çoğunlukla vajina kuruluğu, ilişki sırasında gergin olma ve zevk alamamayla ilişkilendiriliyor. Bazı kadınlar acı nedeniyle cinsel ilişkiden çok korktuklarını da dile getiriyor.
Cinsel terapi Kaç Seans?
Cinsel terapi Kaç Seans?
Cinsel sorunun tipine ve sorunlu çifte göre değişiklikler olmakla birlikte, cinsel tedaviler ortalama olarak 2-4 ay ve 6-10 seans sürer, ama kişiye göre bir iki görüşme ile kısa zamanda düzelen vakalar olabildiği gibi, tedavisinin bir iki yıl sürmesi gereken vakalar da olabilir.