S
SoruCevap
Cin pastası nasıl yapılır? Cin pastası tarifi için malzemeler şunlardır: 4 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin. Yumurtaları ve şekeri çırpın, sütü ve sıvı yağı ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilini ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpebilirsiniz. Cin pastası servise hazır!
İçindekiler
Cin pastası, lezzeti ve görünümüyle dikkat çeken bir pasta çeşididir. İşte cin pastası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı:
Cin pastası yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 su bardağı rendelenmiş çikolata (isteğe bağlı)
Cin pastası yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
Bir kasede kakao ve sıcak suyu karıştırın. Ardından bu karışımı kek hamuruna ekleyin ve karıştırın. Eğer isterseniz ceviz içi veya rendelenmiş çikolata da ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı keke batırın, temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
Çikolatalı cin pastasını soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilimlediğiniz pastaları isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
İşte cin pastasının yapılışı! Şimdi siz de bu tarifi deneyerek misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir pasta ile şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!
Hamur için kullanılan malzemeler un, şeker, yumurta, süt, vanilya içerir.
Hamur, yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Soğuyan Cin Pastası üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Tarife isteğe bağlı olarak çikolata sosu da eklenebilir.
Cin Pastası yapımı için yaklaşık 1 saat gerekmektedir.
İçindekiler
Cin Pastası Nasıl Yapılır?
Cin pastası, lezzeti ve görünümüyle dikkat çeken bir pasta çeşididir. İşte cin pastası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adım adım yapılışı:
Cin Pastası İçin Malzemeler Nelerdir?
Cin pastası yapmak için aşağıdaki malzemeleri hazırlamanız gerekmektedir:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıcak su
1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 su bardağı rendelenmiş çikolata (isteğe bağlı)
Cin pastası yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: Kekin Hazırlanması
Bir karıştırma kabında yumurtaları ve toz şekeri çırpın. Ardından süt, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek iyice karıştırın. Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
2. Adım: Çikolatalı Karışımın Hazırlanması
Bir kasede kakao ve sıcak suyu karıştırın. Ardından bu karışımı kek hamuruna ekleyin ve karıştırın. Eğer isterseniz ceviz içi veya rendelenmiş çikolata da ekleyebilirsiniz.
3. Adım: Pişirme Süreci
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kürdanı keke batırın, temiz çıkarsa kek pişmiş demektir.
4. Adım: Servis
Çikolatalı cin pastasını soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Dilimlediğiniz pastaları isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.
İşte cin pastasının yapılışı! Şimdi siz de bu tarifi deneyerek misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir pasta ile şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!
| Cin Pastası tarifi için gerekli malzemeler: un, şeker, yumurta, süt, vanilya. |
| Un ve şeker karıştırılıp üzerine süt, yumurta ve vanilya eklenir. |
| Cin Pastası soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır. |
| Cin Pastası tarifi için isteğe bağlı olarak çikolata sosu da kullanabilirsiniz. |
Hamur için kullanılan malzemeler un, şeker, yumurta, süt, vanilya içerir.
Hamur, yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
Soğuyan Cin Pastası üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Tarife isteğe bağlı olarak çikolata sosu da eklenebilir.
Cin Pastası yapımı için yaklaşık 1 saat gerekmektedir.