Modoratör
Efsanevi Üye
Chef yardımcısına ne denir?
Sous-chef. Sous-Chef de Cuisine (yardımcı şef), Chef de Cuisine'in ikinci adamı ve doğrudan yardımcısıdır. Yardımcı şefler, yönetici şef veya baş şefin altında çalışmaktadır. Bu kişi, mutfak personelini planlamaktan veya baş aşçı görevde olmadığında ikame etmekten sorumlu olabilir.
Restoranda su şefi nedir?
Menü hazırlama konusunda aşçıbaşının sağ koludur. Araştırma ve geliştirmeye yardımcı olur. Servis ve mutfak ilişkisini kontrol ederek hatalı giden bir durum olduğunda müdahale eder. Malzeme satın alma alanında görev yapan kişi ya da kişileri denetler, siparişleri kontrol eder.
Şef havlusuna ne denir?
Şef havlusuna ne denir?
Torşon çeşitli marketlerde mutfak havlusu, kurulama bezi adıyla da satılmaktadır.
Chef Glacier nedir?
Dondurmacıya verilen isimdir. Büyük mutfaklarda chef patissiere yardımcı olarak dondurma çalışmalarını yerine getirir. Büyük mutfaklarda ekmekler, çeşitli kahvaltı ekmekleri, kahvaltı çörekleri vb. çalışmaları ayrı bir ünite olarak çalışır.
Junior Sous Chef ne demek?
Junior Sous Chef, Yönetim kadrosunun başlangıç pozisyonu olan Jr.Sous şefler, kadroda sous sef olmaması durumunda ya da yokluğunda mutfak şefine asistanlık yapma, genel evrak takibi, siparişler, ürün kalite kontrolü gibi önemli sorumluluklara sahiptir.
ProChef ne demek?
ProChef ne demek?
ProChef, MSA'nın sektörde çalışan, 3 yıl ve üzeri deneyime sahip olup, daha önce eğitim almamış aşçılara uluslararası temel aşçılık konularını profesyonel bir anlayışla aktarmak için tasarladığı eğitim programı.
Otelde su şefi ne iş yapar?
Salona gelen müşterilerle mutfak arasındaki koordinasyonu yönetir, Yemek siparişi bilgilerinin garsonlara doğru ulaşmasını sağlar, Hazırlanan yemeklerin de salondaki misafirlere doğru zaman ve doğru lezzette gelmesine yardımcı olur.
Su şefi nasıl olunur?
Bu pozisyonda görev alabilmek için öncelikle gastronomi ile ilgili eğitimin alınması gerekmektedir. Bu eğitim hem lise düzeyinde, hem önlisans düzeyinde, hem de lisans düzeyinde verilmektedir. Diğer bir yandan gastronomi ile ilgili eğitimleri veren özel kuruluşlar bulunmaktadır.
Torşon bezi nedir?
Torşon bezi nedir?
Torşon, kelime manasıyla aşçı bezi anlamına gelmektedir. Genellikle beyaz renkte, dayanıklı ve havlu kumaştan yapılan Torşon, sıcak tencere ve tavaları tutmak için kullanılır. – Aşçıların, en azından bir tanesi düzgünce katlanmış ve önlüğe iliştirilmiş olmak üzere iki mutfak bezine sürekli ihtiyacı vardır.
Torşon nerede satılır?
Mutfak tekstil ürünleri satan mağazalardan kolayca temin edebilirsiniz. Eğer siz de torşon kullanarak daha konforlu şekilde mutfakta çalışmak isterseniz; internet üzerinden torşon satın alabilirsiniz.
Chef Boulanger ne demek?
Ekmekçi (Chef Boulanger): Otel işletmesinin ihtiyaç duyduğu ekmek çeşitleri, kruvasan ve çörekleri hazırlar.