Son Konular

Cezmi Baskın

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4
Ülke
Türkiye

İstanbul'da doğan sanatçı, tiyatroya Bakırköy Halk Evi'nde amatör olarak başladı. Daha sonra aynı tiyatroya stajyer oyunculuk yaparak devam etti. LCC Tiyatro Okulu'ndan eğitim aldıktan sonra, LLC'den ayrılan grupla birlikte tiyatro eğitimini geliştirmeye çalıştı. Bir süre grup oyuncularında ve Şehir Tiyatrosu'nda çalışan sanatçı, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Devlet Tiyatrosu'nda da çalıştı. Ankara Sanat Tiyatrosu'nda zorunlu şehir değiştirmeler ve askerlik süresi hariç uzun yıllar hizmet verdi. Bu tiyatronun genç oyuncular yetiştirme çabalarına eğitmen olarak katıldı.
İzmir Devlet Tiyatrosu'nda iki sezon oynadı fakat daha sonra tekrar Ankara Sanat Tiyatrosu'na geri döndü. TRT'de köye yönelik eğitim programları çerçevesinde dramalarda oynadı, az da olsa dublaj çalışmaları yaptı. Sinema filmleri ve tiyatroyu yanyana yürütmeye çalışan Baskın, Ankara'da olduğu süre içerisinde gençlik oyunları sahneledi ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nda birçok oyunda yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.
Yurt dışında gözlem ve inceleme gezileri yaptı. Oradaki Türk ve yabancılara eğitmen olarak deneyimlerini aktarmaya çalıştı. Yurt dışında Türklerin yaptığı oyunlarda oynadı ve kendi projelerini Avrupa'nın çeşitli kentlerinde uyguladı ve oynadı.
Çark, Bizimkiler, İkinci Bahar, Cahide, Ateşten Gömlek ve Kurtuluş gibi dizi filmlerinin yanısıra Hiçbiryerde, 9, O Da Beni Seviyor, Vizontele, Derviş, Kahpe Bizans, Eylül Fırtınası, Duruşma, Sen De Gitme Triandafilis, İntikam Zamanı gibi sinema filmlerinde rol aldı.
Rol Aldığı oyunlar Satıcının Ölümü Canavar Sofrası, Babayiğit Hamlet 70 Müfettiş, Sait Hopsait Hitler Rejiminin Korku ve Sefaleti 403. Kilometre, Ana 1 Dimitrof Nereye Payidar? Aladağlı Mıho 804 İşçi 1 1871 Komün Günleri 1 Hikâye-i Mahmut Bedrettin Rumuz Goncagül 1 Küçük Adam Ne Oldu Sana? Yaz Misafirleri 1 Galile Taziye Misafir Bir Şehnaz Oyun Bir Ceza Avukatının Anıları Nafile Dünya Bir Halk Düşmanı Zengin Mutfağı Özgürlüğün Bedeli Silahşörün Gölgesi Sonuncular Sacco ile Vanzetti Ayak Takımı Arasında Yer Demir Gök Bakır Sakıncalı Piyade Murtaza Tırpan F Teneke Partimizin Adayı Midirfillik Pislik Örnek Suçlar Düğün ya da Davul Helikopter Ağır Roman Memleketimden İnsan Manzaraları Fatma, Ali ve Başkaları Yalancı Tanık İvan İvanoviç Var mıydı? Yok muydu? Demokles'in Kılıcı
Yönettiği Oyunlar Carrar Ananın Silahları Savaş Oyunu, Özgürlüğün Bedeli Kadınlar ve Deniz Partimizin Adayı Pislik Örnek Suçlar
Rol Aldığı Sinema Filmleri Nefes: Yer Eksi İki Yıldızlar da Kayar: Popstar Bebek Geliyorum Demez Mucize Babam İlk Öpücük Küçük Esnaf Şevkat Yerimdar 2 Yolunda A.Ş: Çinçin Bağları Hikayesi Mucize Sürgün İnek Hadi İnşallah Bizum Hoca Sadece Sen Hayat Sana Güzel Şevkat Yerimdar Hükümet Kadın Devrimden Sonra Vizontele Vizontele Tuuba Kahpe Bizans, Eylül Fırtınası Hiçbiryerde O da Beni Seviyor Çark, Yolun Sonundaki Karanlık Yasak Cennet Düttürü Dünya, Sen de Gitme Triandafilis Yazılar Filmatik Die Zeit der Rache Kaçıklık Diploması Mavi Sürgün El Kapıları Yaz Yağmuru Yaban Oyunlarla Yaşayanlar Parçalanma Abdülhamit Düşerken G.O.R.A Derviş İntikam Zamanı Sükut Altındır Duruşma Kısık Ateşte 15 Dakika Organize İşler Unutulmayanlar Beynelmilel Beyaz Melek, Güneşi Gördüm Neşeli Hayat Rina
Rol Aldığı Diziler İkinci Bahar Bizimkiler (1997-2002) Her Şey Aşk İçin Ayrılsak da Beraberiz Cahide Kurtuluş Ateşten Günler Hayal Köy Ruhsar (1998) Mihriban Sibel (1998) Kumkapı Olayı-Üzgünüm Kantodan Tangoya Galata Aile Bağları Dost Eller Deniz Gurbetçileri Zalim Akasya Pasajı Emanet Ay Işığı Neredesin Tarçın Konuştu Çılgın Yuva Hasret Son Osmanlı Fırtına Tatlı Bela Fadime (Reis) (2007-2008) Akasya Durağı (Osman Aga Şentürk / İsmail / Boris) (2008-2012) Bizim Okul (2013) Her Şey Yolunda Merkez (2013) Şevkat Yerimdar (2013) (Film) Gurbette Aşk Bir Yastıkta Roman Havası (2014-2015) Arka Sokaklar (Konuk oyuncu) (2015) Bana Baba Dedi (2015) Rüzgarın Kalbi (2016) Nerdesin Birader (2017) Kuzey Yıldızı İlk Aşk (2019-2021) Atiye (2019-2020) Hanımağa'nın Gelinleri (2020) TV filmi Yargı (Merdan Kaya) (2021-)
Aldığı Ödüller
-10. ÇASOD Oyuncu Ödülleri 2003 "Jüri Özel Ödülü" (9 filminin diğer oyuncuları Serra Yılmaz, Ali Poyrazoğlu, Ozan Güven, Fikret Kuşkan, Rafa Radomisli ve Esin Pervane ile birlikte) -14. Altın Koza Film Festivali 2007, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü (Beynelmilel) -6th Pune International Film Festival 2008 (Hindistan), "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü (Beynelmilel) -7th Karaçi International Film Festival 2009 (Pakistan), "En İyi Başrol Oyuncusu" ödülü (Beynelmilel)

Sorry I couldn't contact the ChatGPT think tank :(

Cinuçen Tanrıkorur

Darwin .

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt