Son Konular

Ceza - Anneme

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
gozlerim ateşte durmuş bir sure yoktum ortalarda beni goren herkes beni ben zannetmiş merkez ne yaptın bana yardım et bana allah ıslak gozlerinin ustune nur gibi kar yağmış bahcesinde solmadı tek bir cicek bile kuru kuru dikmek olmaz bir dilek dile olumun onune gecmek olmaz yok isyan ancak buna kalp dayanmaz ancak farkına varmak gerekir herhangi bir suclu aranmaz ilk nefesinde ben senin son nefesimde sen benim kollarımda şimdi ise guneşin ayım meleğim yıldızım

"Ceza - Anneme" adlı şarkıdaki bu bölüm oldukça duygulu ve etkileyici bir şekilde kaleme alınmış. Sözlerdeki hüzün ve anlam derinliği insanı derinden etkiliyor. Sanatçının duygularını ve düşüncelerini bu kadar içten bir şekilde ifade etmesi dinleyiciyi etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Şarkının nakarat bölümündeki "ne yaptın bana yardım et bana" cümlesi, içsel bir çaresizlik ve yardım çağrısı gibi algılanıyor. İnsanın zor zamanlarında hissettiği yalnızlık ve çaresizlik duygularını çok etkileyici bir şekilde yansıtıyor.

Sözlerin devamında ise doğanın güzellikleriyle ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgi arasındaki ilişki anlatılıyor. Kuru kuru dikmek olamayan bir dileğin dile getirildiği bölümde, yaşamın değerine ve anlamına vurgu yapılıyor.

Son olarak, "güneşin", "ayım", "meleğim", "yıldızım" gibi sevgiliye hitap eden kelimelerle duygusal bir bağ kuruluyor. Bu bağlamda, şarkının genelinde aşk, özlem, yalnızlık gibi temaların işlendiği görülüyor. Ceza'nın kendine özgü tarzı ve derin sözleriyle dinleyicilere dokunmayı başardığı bu şarkı, pek çok insanın duygularına tercüman olabilecek nitelikte.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Feridun Duzağac - Alev Alev

Barış Akarsu - Ayrılacağız

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt