Editör
Efsanevi Üye
Çeyiz hesabından para çekilir mi?
Evet, çeyiz hesabından yılda 2 kere çekim yapabilirsiniz fakat kalan bakiye çeyiz hesabının açılış tarihinden itibaren yatırılması gereken asgari tutarlar toplamından az olmaması gerekir. Bu şart ihlal edildiğinde hesap, çeyiz hesabı statüsünden çıkarılır ve devlet katkısı ödenmez.
Pandemi destek parası bankamatikten çekilir mi?
Türkiye'de ilk kez gerçekleşecek uygulamayla, PTT'de hesabı olan veya olmayan tüm vatandaşlar, çipli TC kimlik kartları ve nüfus müdürlüklerinden kimliklerini teslim alırken kendilerine verilen şifrelerle ATM'lerden giriş yaparak hesaplarına yatırılan ödemeleri temin edebilecek.
Sosyal yardım parasını PTT'den nasıl alabilirim?
Sosyal yardım parasını PTT'den nasıl alabilirim?
Vatandaşlar destek ihtiyaçlarını evlerinden çıkmadan e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirebilirler. PTT yardım parası başvurusu ve T.C ile sorgulama işlemi başarıyla tamamlandıktan sonra hak edilen ödemeler en yakın PTT şubesine gidilerek çekilebilir. Ödemeler sadece başvuru sahibine yapılır.
Çeyiz parası ödemesi nasıl yapılır?
Evlilik tarihinden itibaren altı ay içerisinde uluslararası aile cüzdanı ve ilk evliliği olduğuna dair ilçe nüfus müdürlüklerinden alacağı belge ile çeyiz hesabının bulunduğu Şubemize başvurur. Banka, yapılan başvuruları takip eden ayın ilk on işgünü içerisinde Bakanlığa iletir.
Devlet çeyiz parası nasıl alınır?
Katılımcının Devlet katkısına hak kazanması için;
- Türk vatandaşı olması veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girmesi,
- Yurtiçi mevduat veya katılım bankalarında çeyiz hesabı açması (18 yaşından küçükler adına veli veya yasal vasi tarafından çeyiz hesabı açılabilir.)
Rapor parası hesaba nasıl yatırılır?
Rapor parası hesaba nasıl yatırılır?
E Devlet Şifresi ile hesaba para yatıyor E devlet şifresi olanlar sisteme giriş yaparak şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak hesap tanımlama yapabilirler. Bu sayede rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.