Son Konular

Cevik prensipler nelerdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Çevik prensipler nelerdir?

Agile metodunun genel prensipleri: Sık sık çalışan yazılımlar sunmaya odaklanılmalıdır. Teslimat, mümkün olan en kısa sürede yapılmalıdır. Geliştiriciler ve iş adamları tüm proje boyunca birlikte çalışmalıdır. Projeler motive olmuş insanlarla devam etmelidir.

Çevik yazılım geliştirme yöntemleri nelerdir?

Başlıca çevik süreç modelleri:
Hangi makaleden sonra çevik yazılım geliştirme manifestosu?
Çevik yazılım metodolojilerinin kökeni 1957 yıllarındaki IBM'deki yazılım geliştirme çalışmalarına dayanmaktadır. Bu çalışmalar daha sonra E. A. Edmonds tarafından arttırımlı yazılım geliştirme olarak tanımlanmış ve 1974 yılında "Uyumlu Sistemler İçin Yazılım Geliştirme" başlıklı bir makale ile tanıtılmıştır.
Agile kanban nedir?
Kanban bir agile proje yönetim tekniğidir. Agile proje yönetimi hakkında daha detaylı bilgi için Agile Proje Yönetimi Nedir? İsimli yazımızı inceleyebilirsiniz. Kanban, bir süreç içinde hareket ederken işi yönetmek için kullanılan görsel bir sistemdir.

Agile Liderlik Nedir?

Dünyanın ilk 500 şirketinin üst düzey yöneticileri arasında yapılan bir araştırmaya göre 'Agility' en çok ihtiyaç olan liderlik yetkinliği olarak belirlenmiştir. Agility, esneklik ve uyumluluk gibi pasif ya da tepkisel liderliğin ötesine geçen, niyete dayalı, aktif sorumluluk alan bir liderlik biçimini tanımlar.

Neden Agile?

Agile kullanmanın birçok yararı vardır. · Agile düzenli ve işbirlikçi sorun gidermeyi destekler. · Agile'ın işbirlikçi doğası projenizin vizyonunu geliştirir. · Agile ekiplerin ve bireylerin iş önceliklerini düzenlemelerine yardımcı olur.
Basamaklı şelale yöntemi nedir?
Şelale yönteminde (yaygın kullanılan adı Waterfall Model) yazılım geliştirme süreci analiz, tasarım, kodlama, test, sürüm ve bakım gibi safhalardan oluşur. Geleneksel yazılım metotlarında bu safhalar şelale modelinde olduğu gibi doğrusal olarak işler.
Agile ne demek nasıl okunur?
Agile (Çeviklik), bir organizasyonun yeni koşullara uyum sağlayabilme ve yeni iş fırsatları yaratmak için yönünü değiştirebilme yeteneğidir. Agile (Çeviklik), bir organizasyonun yeni koşullara uyum sağlayabilme ve yeni iş fırsatları yaratmak için yönünü değiştirebilme yeteneğidir.
Scrum'da "User Story"'ler kullanıcı ile sistem arasındaki etkileşimi anlatmak için kullanılan ve kullanıcının kazancını vurgulayan metinlerdir. Bir "user story", yazılım geliştiricinin harcayacağı eforun tahminini yapabilmesi için gereken bilgiyi içeren ve bir gereksinimden daha üst düzeyde olan tanımlamadır.
Yalın ürün geliştirme, üretim süreçlerinde başarıyla kullanılan yalın metodolojilere dayanmaktadır. Kanban bir agile proje yönetim tekniğidir. Kanban, bir süreç içinde hareket ederken işi yönetmek için kullanılan görsel bir sistemdir. Kanban, hem süreci (iş akışını) hem de bu süreçten geçen fiili işi görselleştirir.

Destek egitim odasini kimler acabilir?

Uzun vadeli borclar hangi piyasadan beslenir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt