- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Cennet ve cehennem var mıdır?
Atiyye, Abdullah İbni Abbas'tan rivayet ettiğine göre: "Cennet yedinci göktedir. Allah Teala kıyamet gününde onu istediği yere koyar. Cehennem ise yerin yedinci katındadır (altındadır)" (Ebu Nuaym rivayet etmiştir.)
Kuranı Kerime göre cennet ve Cehennem nasıl bir yerdir?
Bu bağlamda, Kur'an-ı Kerim'de yer alan ayetlerden cennetin nasıl bir yapıda olduğu da anlaşılabilir. Cennet, genişliği gökler kadar olan bir yerdir. Burada insanı rahatsız edecek derecede yakıcı sıcaklar ve dondurucu soğuklar yoktur. Cennette temiz su kaynakları, bozulmayan süt ve bal ırmakları vardır.
Ilk cennete giren peygamber kimdir?
Ilk cennete giren peygamber kimdir?
Ben işte cennete girdim' deyince Allah Celle Celalühü kıyamete kadar cennette kalmasına izin verdi. Sağken Cennete giren ve orada kalan ilk kişi İdris Aleyhisselamdır.
Her ikisi de Cennet ve cehennemdir?
Ehl-i sünnet inancına göre cennet ve cehennem yaratılmışlardır ve şu an mevcutturlar. (1) Kur'an'ın ifadesine göre, genişliği yer ve gök arası kadardır. (2) Yine Kur'an'ın ifadesine göre cennet müttekılere, (3) cehennem ise kâfirlere (4) hazırlanmıştır. Her ikisi de Miraç Gecesi Peygamberimize (asm) gösterilmiştir.
Ne var Cennet ve cehennem?
Cennet ve cehennemden bahseden en eski yahudi kaynağı, muhtemelen I. yüzyılın sonlarında Johanan ben Zakkai'nin şu sözleridir: "Önümde iki yol var: Biri cennete, öteki cehenneme götürüyor" ( EJd., XIII, 83).
Çin'de Cennet ne demek?
Çin'de Cennet ne demek?
Çin'de cennet, önceleri P'eng Lai adalarında bulunan bir "doğu cenneti" şeklinde tasavvur edilirken daha sonraları Tien (gök) adı verilen bir cennet tasavvuru gelişmiştir.
Hangi cennetlerin genişliği yer ve gök arasıdır?
Kur'an'ın ifadesine göre, cennetln genişliği yer ve gök arası kadardır. (2) Yine Kur'an'ın ifadesine göre cennet müttekılere , (3) cehennemse kâfirlere (4) hazırlanmıştır. Her ikisi de Miraç gecesi Peygamberimize (s.a.v.) gösterilmiştir.