S
SoruCevap
Cennet Elması Kompostosu Nasıl Yapılır? Cennet elması kompostosu yapmak için öncelikle taze ve olgun cennet elmaları seçilmelidir. Cennet elması doğranır ve çekirdekleri çıkarılır. Ardından, büyük bir tencereye cennet elmaları, su, şeker ve tarçın eklenir. Tencere ocaka alınır ve karışım kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra, ateş kısılır ve komposto yaklaşık 15 dakika daha pişirilir. Son olarak, tencere ocaktan alınır ve soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra, komposto servis edilmek üzere bardaklara dökülür ve isteğe bağlı olarak buzla servis yapılır. Cennet elması kompostosu, serinletici ve lezzetli bir içecek olarak yaz aylarında tercih edilebilir.
İçindekiler
Cennet elması kompostosu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
4 adet olgun cennet elması
4 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Adım 1: Cennet elmasını yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Adım 2: Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Kaynamaya bırakın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Adım 3: Kaynayan şekerli suya doğranmış cennet elmasını ekleyin. Limon suyunu da ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Cennet elması yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.
Adım 5: Pişen kompostoyu ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
Adım 6: Soğuyan kompostoyu buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Adım 7: Servis yapmadan önce kompostoyu karıştırın ve isteğe bağlı olarak buz ile servis edin.
Afiyet olsun!
Cennet Elması Kompostosu için cennet elması, su, şeker ve limon suyu kullanılır.
Cennet elmasını soyup dilimledikten sonra tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkıp karıştırın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.
İçindekiler
Nasıl Cennet Elması Kompostosu Yapılır?
Cennet elması kompostosu yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler:
4 adet olgun cennet elması
4 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Adım 1: Cennet elmasını yıkayın ve kabuklarını soyun. Ardından çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
Adım 2: Bir tencereye suyu ve şekeri ekleyin. Kaynamaya bırakın ve şeker eriyene kadar karıştırın.
Adım 3: Kaynayan şekerli suya doğranmış cennet elmasını ekleyin. Limon suyunu da ekleyin ve karıştırın.
Adım 4: Cennet elması yumuşayana kadar orta ateşte pişirin. Yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.
Adım 5: Pişen kompostoyu ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.
Adım 6: Soğuyan kompostoyu buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Adım 7: Servis yapmadan önce kompostoyu karıştırın ve isteğe bağlı olarak buz ile servis edin.
Afiyet olsun!
Cennet Elması Kompostosu Nasıl Yapılır?
| Cennet Elması Kompostosu nasıl yapılır? |
| 1. Cennet elmasını soyun ve dilimleyin. |
| 2. Tencereye cennet elmasını, suyu ve şekeri ekleyin. |
| 3. Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkın ve karıştırın. |
| 4. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. |
| 5. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. |
Cennet Elması Kompostosu için cennet elması, su, şeker ve limon suyu kullanılır.
Cennet elmasını soyup dilimledikten sonra tencereye ekleyin.
Kaynamaya başladığında limon suyunu sıkıp karıştırın.
Kısık ateşte 15 dakika pişirip soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra servis yapabilir ve afiyetle tüketebilirsiniz.