Editör
Efsanevi Üye
Çelik ev mi beton ev mi?
Çelik yapılar çok daha kısa sürede inşa edilir, hava şartlarından etkilenme oranı daha düşüktür, malzemeler sudan zarar görmez. Bu da işçilik ve zaman maliyetlerini düşürür. Betonarme inşaat süresi uzun ve her türlü hava koşuluna uygun değildir, bu sebeple uzun vadeli ve daha maliyetli çözümler sunar.
Prefabrik ev mi beton ev mi?
1. Prefabrik ev üretimi ve kurulumu betonarmeye göre çok daha kısa sürelidir. Prefabrik ev zamandan tasarruf sağlar. Prefabrik evler, önceden üretilmiş modüler parçaların bir araya getirilmesiyle inşa edildiği için kurulumları betonarme yapılara göre çok daha kısa sürüyor.
Neden betonarme ev?
Neden betonarme ev?
Betonarme evin avantajları Beton kullanılan bu evler uzun ömürlü ve dış etkilere karşı oldukça korunaklı evlerdir. Profesyonel bir projelendirme aşaması sonrası inşa edildikleri için tüm detaylar kusursuz bir şekilde uygulanabilmektedir.
Çelik ev mi ahşap ev mi?
Çelik ev mi ahşap ev mi?
Prefabrik ve betonarme yapılar ahşap yapılara nazaran çok fazla yapı malzemesi kullanıldığından risk oranı biraz daha yüksek yapılar. Ahşap yapılar bir hafta içerisinde montaj ediliyor ömürleri ise ağaç kalitesine göre 50 yıla kadar çıkıyor.
Çelik ev depreme dayanıklı mıdır?
Çelik yapı sistemlerinin dayanıklı olduğunu vurgulayan Yektaş bu sistemlerin uzun ömürlü olarak tasarlandığını, çelik konstrüksiyon evlerin betonarme binalara göre depreme dayanıklı olduğunu vurguladı.
Ağaç ev mi prefabrik ev mi?
Betonarme evlerin ömrü ne kadardır?
Betonarme evlerin ömrü ne kadardır?
Prof. Dr. Ali Kahriman, betonun 50 yıllık bir ömrü olduğuna işaret ederek deprem bölgelerinde yapıların yenilenmesi gerektiği dile getirdi.
Çelik ev soğuk olur mu?
Çelik ev soğuk olur mu?
Oldukça kalın olan bu katlı yapı sayesinde soğuk ve sıcak mevsim şartlarına karşı yeterli önlem alınmış olur. Çelik ev için yalıtım sadece duvar panelleri ile sağlanmaz. Yalıtımda önemi tartışılmayacak diğer kısım ise çatıdır.
Çelik evler rüzgara dayanıklı mı?
Prefabrik yapılar 7 şiddetinde depreme ve 90km/saat hızında esen bir rüzgara dayanıklıdır. Prefabrik yapıları gideceği yerin iklim koşullarını dikkate alarak Türkiye'nin tüm il ve ilçelerinde kullanıma uygun olarak üretim yapılmaktadır. Prefabrik evlerin üretim ve montaj süresi?