- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Çekme üretim sistemi nedir?
Çekme Sistemi İşletmenin Yönetim Aracıdır. "Çekme Sistemi" yalın üretimde malzeme akışına yönelik bir yöntem olarak bilinir. Basit olarak çekme sistemi bitmiş ürünün pazara sunumundan geriye giderek işletmenin ürünü üretmek için ihtiyacı olan tüm malzeme akışını doğru bir şekilde kontrol etmeye yarar.
Lojistikte itme sistemi nedir?
İtme sistemi çizelge esaslı bir sistemdir. Ürünlerin talebi için bir plan yapılır ve talebi karşılamak için bir üretim çizelgesi hazırlanır. Çizelge üretimi iter. Talep ileriye yönelik olarak tahmin edilirr ve kötü tahminler, fazla tutulan stoklarla karşılanmaya çalışılır.
İtme yöntemi nedir?
İtme yöntemi nedir?
Genel kapsamda yapıda adımlar halinde arttırılan yatay yüklerin etkisinde rijitlik ile dayanım değişiminin yapı elemanlarındaki doğrusal olmayan davranış özellikleri dikkate alınarak hesaplandığı ve belirli performans değerleri için tariflendiği sayısal bir analiz yöntemidir.
Kanban çekme sistemi nedir?
Kanban Nedir? Yalın üretimin temel prensiplerinden biri de sürekli akışın sağlanmasıdır. Sürekli akışı gerçekleştirmek için çekme sisteminden yararlanılmaktadır. Üretimin istenilen miktarda istenilen zamanda istenilen ürünün tam zamanında gerçekleşmesi için proseslere bilgi veren sistemdir.
Push Over analizi nedir?
insaat muhendislerinin ve ozellikle deprem muhendislerinin kullandigi bir analiz yontemi. yapilarin lineer otesi davranislarda dayaniminlarini analiz etmeye deniyor. yapıyı yavas yavas ittiriyorsunuz, yani bir şekilde yapının dinamik hareketini statik parçalara bölüyorsunuz.
Kanban tekniği nasıl yapılır?
Kanban tekniği nasıl yapılır?
Kanban, bir süreç içinde hareket ederken işi yönetmek için kullanılan görsel bir sistemdir.
- Kanban, hem süreci (iş akışını) hem de bu süreçten geçen fiili işi görselleştirir.
- Kanban'ın amacı, sürecinizdeki olası darboğazları belirlemek ve bunları düzeltmektir, böylece iş, optimum hızda veya verimde gerçekleşebilir.