Modoratör
Efsanevi Üye
Çatı akıtıyor ne yapmalıyım?
Bu inovatif çözümlerden bir tanesi sprey mobil tabancalarla kolaylıkla uygulanan polyurea su yalıtımıdır. Polyurea maddesi tamamen su sızmalarında kullanılan ve bu sızmalar için geliştirilmiş kimyasal bir madde olmasına karşın evinize hiçbir zararı olmamaktadır.
Çatı akması nasıl anlaşılır?
Terastan sızan suyun giderle ilgili olması durumunda sorun olan bölge tespit edilerek değişim yapılmaktadır. Su tesisatı ve atık su gider borularında herhangi bir sorun yoksa sızıntının çatı ya da teras kaynaklı olduğu sonucuna varılmaktadır. Cihazla tesisatın incelenmesi, sorun çıkmasa bile avantajdır.
Bir binanın temeli su alırsa ne olur?
Bir binanın temeli su alırsa ne olur?
Ancak yer altında olduğu için bina temelinin betonu uzun süre suya maruz kalır. Uzun süre su ile temas eden beton zamanla kararmaya başlar ve çürüme söz konusu olur. Suyun bina temeline zarar vermemesi için, bina temeli atılmadan önce harcın içine betonu sudan koruması için bir kimyasal ilaç koyulur.
Evin çatısı neden akar?
Evin çatısı neden akar?
Pek çok sebeplere bağlı olarak meydana gelen çatı akması problemi özellikle yoğun yağmur ve kalitesiz su yalıtımı sonucunda meydana geliyor. Bu durumda kaliteli su yalıtımı yaptırılmasında faydalar bulunuyor. Kaliteli su yalıtımı beraberinde en şiddetli yağışlarda dahi çatıda akma problemini minimum düzeye düşürüyor.
En iyi çatı su izolasyonu hangisi?
En iyi su yalıtım malzemesi hangisidir denildiğinde ilk akla gelen geleneksel yalıtım malzemelerine alternatif olması ve uygulamasının kolay olması ile tercih sebebi olan PERMODUR olacaktır.
Apartmanda çatı izolasyonu ortak gider midir?
Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, çatıda ısı yalıtımı yapılması kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar ile mümkün olabiliyor. Alınan karar tüm kat maliklerini bağlayıcı nitelikte olup, gereği karar alınmış ise tüm kat malikleri yapılan işin giderlerine katılmak zorunda oluyor.
Kaliteli su yalıtımı beraberinde en şiddetli yağışlarda dahi çatıda akma problemini minimum düzeye düşürüyor. Bu nedenle profesyonel inşaat firmaları tarafından da tavsiye edildiği üzere düşük bir maliyet üzerinden 0 garantili sonuçlar sunan su izolasyonu yaptırılması tavsiye edilir.
Çatı akmaması için ne sürülür?
Çatı akmaması için ne sürülür?
İzobir kullandığı mobil sprey tabancalı su yalıtım spreyi ile küçük metrajlı uygulamalarınızda da hızlı ve konforlu çözüm sunar. Aynı zamanda büyük metrajlı alanlarınızda su sızıntısını önleme İzobir' in ustalık alanlarından biridir.
Çatının akmasını nasıl önleriz?
Çatının akmasını nasıl önleriz?
Çatı kaplamasında kullanılan kalitesiz malzemeler suyu geçirir ve bu durum genellikle yağmurlu havalarda meydana gelir. Bu durum için çatı yalıtımı yapılmalıdır. Çatı yalıtımı hem çatı katını soğuktan korur hem de kaplama kalitesiz olsa bile suyu geçirmesini engeller.
Evin tavanından su akması nasıl önlenir?
TAVANDAN SUYUN AKMASI NASIL ÖNLENİR? Ana vanayı kapattıktan sonra tavandan su sızıntısı durduysa, su tesisatında çatlak veya kırık olduğu kesinleşmiş demektir. Fayans arasından kaynaklanan su sızıntısını engellemek için fayans arasına tekrardan derz dolgu yapılırsa sorunun üstesinden gelmiş olabilirsiniz.
Terasta su sızıntısı nasıl önlenir?
Zemine yapılacak yalıtım sayesinde sızıntılar önlenebilir. Zemine fayans veya mermer yapılmadan yalıtım yapılmalıdır. Zemin kaplaması ise yalıtımdan sonraya bırakılmalıdır. Eğer yalıtım olmadan zemin kaplaması yapılırsa terastan su akabilir.
Çatı tamiri ne kadar tutar?
Çatı tamiri ne kadar tutar?
100 M2 Çatı için tamir fiyatı 1000 ile 1500 TL arasında değişmektedir. Tamirat içerisinde olanlar şu şekildedir: Çatı kiremitlerinin 50 taneye kadar değişimi, harçların onarılması, oluk dere çatı temizliğinin yapılması, baca diplerinin duvar diplerinin ve su derelerinin onarımıyla yalıtımı.
Evim akıyor ne yapmalıyım?
Evim akıyor ne yapmalıyım?
Üst kat komşunuza sorunu bildirin ve su kaçağını onarmasını rica edin, sizin dairenizde sorun büyükse onarım ücretini de talep edebilirsiniz. Su kaçağı tespiti için firmamızı arayabilirsiniz. Üst kat komşunuzun sigortası varsa kendi dairesi ile birlikte sizin dairenizin de onarımının ücretini sigorta karşılamaktadır.
Üst kattaki daireden su akıyor nereye şikayet edilir?
Komşunuz noterden gelen ihtarnameyi de dikkate almazsa üst kattan su akması için ona dava açabilirsiniz. Bu tip sorunlarda başvuracağınız mahkeme, sulh hukuk mahkemesidir.
Evimin tavanı akıyor ne yapmalıyım?
İlk yapmanız gereken, üst kat komşunuzu durum hakkında bilgilendirin. Tavandan su damlaması devamlı mı yoksa belli aralıklarla mı olduğu kontrol edilir. Devamlı akıyorsa yüksek ihtimal üst kat komşunuzun temiz su hattında bir çatlak vardır. Bu durumda profesyonel bir firmadan destek almalısınız.
Evin damının akması nasıl önlenir?
Evin damının akması nasıl önlenir?
Bina temelden su alıyor ne yapabilirim?
Bina temelden su alıyor ne yapabilirim?
Bina Temelinden Su Çıkması Bu uygulama temelde görülen ya da görülmeyen kaynak suyu gibi eylemlerin oluşmasında, su temele ulaşmadan drenaj boru hattına dolumu sağlanır ve oradan da bağlı olduğu rögara tahliye edilir.
Çatı yalıtımında en iyi malzeme nedir?
Poliüretan köpük malzemesi ısı iletim değeri en düşük malzemedir. Bu yüzden ısı yalıtımında kullanılan en etkili çözüm olduğu aşikardır. Sprey püskürtme yöntemi ile çatı izolasyonunda kullanılan poliüretan köpük sayesinde yapıların çatı üzerinden ısı kaybı en aza indirilmektedir.
En iyi su tut hangisi?
Elastomerik kaplamalar, akıllardaki en iyi su yalıtım malzemesi hangisidir sorusuna yanıt oluşturabilecek bir başka malzeme türüdür. Elastomerik kaplama malzemesi, beton yapınızı korumanın ve kaplamanın güvenli, dayanıklı ve çekici bir yoludur. Boyama ve astarlama ile aynı şekilde uygulanırlar.