- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Cartilago Arytenoidea ne işe yarar?
Cartilago arytenoidea'nın arkaya ve içe doğru kıvrılan apex cartilaginis arytenoideae kısmı ile eklem yapan koni şeklinde bir çift kıkırdaktır. Elastik kıkırdak yapısında olan cartilago corniculata, cartilago arytenoidea ile eklem yaptıktan sonra bu kıkırdağı arkaya ve içe doğru uzatır.
Lig Vestibulare nedir?
Ventriculus laryngis denilen bir cep aracılığı ile üst ve alt bölümlerine ayrılır. Membrana quadrangularis denilen üst bölümünün kalın ve sağlam olan alt kenarına lig. vestibulare adı verilir.
Ağız ve burun boşluğunu ne ayırır?
Üstte: Damak (Paltum) bulunur. Paltum, iki kısımdır; Önde Sert damak (paltum durum) arkada yumuşak damak (paltum molle) bulunur. Sert damak, maksilla nın alt parçası olup ağız boşluğunu burun boşluğundan ayırır.
Burun boşluğunu Nasopharynx e bağlayan açıklığa ne ad verilir?
BURUN BOŞLUĞU Nares adı verilen delikler ile dış ortamla, choanae denilen geçitle de farinks ile bağlantılıdır.
Memeli hayvanlarda ve insanda ses çıkarma organı olarak da görev yapan, akciğerle soluyan omurgalı hayvanlarda soluk borusunun kıkırdak iskeletle desteklenmiş üst bölgesi.
Arytenoidea ne demek?
Cartilago Arytaenoidea teriminin tıbbi anlamı; anat. Halka kıkırdağın üzerine oturan ve öyüğü (piramit) andıran köneksi kıkırdak.
Sindirim kanalının en dar yeri neresidir?
Yutağın en üst bölümü hemen önündeki burun boşluğu ile bağlantı halindeyken, alt ucu yemek borusu (özofagus) ile devam eder. Yutağın yemek borusuna tutunduğu bölümü sindirim kanalının en dar bölgesidir.
Farenks neyle ne arasındadır?
Yutak (farinks) yetişkinlerde 12–13 cm uzunluğunda, tüp biçiminde, mukoza ile kaplı kaslı bir organdır. Üst sınırı kafatasının altında,alt sınırı ise 6. boyun omuru hizasındadır. Yutağın en üst bölümü hemen önündeki burun boşluğu ile bağlantı halindeyken, alt ucu yemek borusu (özofagus) ile devam eder.
Epiglottica ne demek?
Cartilago Epiglottica teriminin tıbbi anlamı; anat. Gırtlak kapağının sünekn (elastik) kıkırdaktan oluşan (iskelet).
Cartilago Cricoidea nedir tıp?
Lamina Cartilaginis Cricoidea teriminin tıbbi anlamı; anat. Halka kıkırdağın, arkada yer alan, yüksek yaprağı.
Diş alveolleri arasındaki kemiksel bölmeler.