- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Çarpıp kaçan araç nereye şikayet edilir?
Eğer aracınıza çarpıp kaçan kişiyi biliyorsanız aracın plakasını, modelini ve rengini en yakın polis ya da jandarmaya bildirmeniz gerekir. Zabıt tutulduktan sonra en geç beş gün içinde bağlı bulunduğunuz sigorta şirketine hasar bildiriminde bulunmalısınız.
Kazada karşı tarafın hasar kaydı kime yazılır?
Hangi araca ne işlem yapılmışsa, hasar kaydı o aracın şase numarasına işlenir. Örneğin; "Kaza yaptım, suçlu bendim, bana 5 bin lira, karşı tarafa 10 bin lira hasar çıktı. Benim arabaya 15 bin lira hasar kaydı (tramer) işlenmiş." Bu imkansız.
Arabama vurup kaçtılar ne yapmalıyım?
Vur kaç kazalarda takip edilecek yol şu şekildedir:
- Trafikte gerçekleşen vur kaç kazalarında olay yeri terk edilmeden polise haber verilmelidir.
- Aracınıza çarpıp kaçan aracı gördüyseniz aracın plakasını, modelini, rengini ya da ilgili tespit edilen verileri en yakın polis memuruna ya da jandarmaya bildirmeniz gerekir.
Kazada durumunda kasko karşı tarafın hasarını karşılar mı?
Kazada durumunda kasko karşı tarafın hasarını karşılar mı?
Kasko her zaman sizin aracınızdaki hasarı karşılamak ile görevlidir. Kusurlu siz olsanız bile kasko sizin aracınızın hasarını karşılayacaktır. Karşı tarafta oluşan hasar ise trafik sigortası aracılığı ile karşılanır.
Kasko şirketi karşı taraftan para alır mı?
Kasko şirketi karşı taraftan para alır mı?
Kasko sigortanızdan aldığınız hizmet, sigortacınız tarafından karşı tarafın trafik sigortasına başvurularak yapılan masraflar tahsil edilir. Hiç kusurunuz yok ise yapılan bu işlem hasarsızlık indiriminizde herhangi bir hak kaybına yol açmaz.
Karşı tarafın hasarı bana yazılır mı?
EN BÜYÜK YALAN: 'KARŞI HASAR İŞLENDİ' "Karşı tarafın hasarı benim araca yazılmış" klişesi en sık karşılaşılan yalanlardan. İşin uzmanları, kesinlikle böyle bir durumun olamayacağını belirtiyor. Hangi araca ne işlem yapılmışsa, hasar kaydı o aracın şase numarasına işlenir.
Kazada hasar kaydı kime işler?
Hasar sonucu oluşan hasar kayıtları Kasko yaptırmış olduğunuz aracınızın başından hasar, hırsızlık, doğal afet gibi olumsuzluklar geçti iste kaskonuzun kapsamı içerisinde olan zararlarınızı veya onarım giderlerinizi kasko şirketiniz karşılayacaktır. Bu tutarlar ilgili aracın hasar kayıtları içerisinde yer alacaktır.
Araca vurup kaçan plakası tespit edilmiş araçlar hakkında ne yapılabilir?
Olayın üzerinden fazla zaman geçmeden sigorta şirketi haberdar edilmelidir. Tutanak ve fotoğraflar sigorta şirketine iletilmelidir. Çarpıp kaçan şahıs tespit edilemiyorsa kasko sigortası kazayı karşılar. Ancak, zabıt tutulduktan en geç 5 gün içinde kasko sigorta şirketine haber verilmelidir.
Park halindeki araca çarptım ne yapmalıyım?
Park halindeki araca çarptım ne yapmalıyım?
Hatalı park halindeki araca çarpma durumunda çarpan kişinin sorumluluğu azalmaz. Olay yerine trafik polisi çağrılıp düzenlenen tespit tutanağı sigorta şirketine gönderilir. Çarpan tarafın sigortasından hatalı park eden kişinin tüm zararları karşılanır.
Aracıma vurup kaçtılar sigorta öder mi?
Aracıma vurup kaçtılar sigorta öder mi?
Trafik sigortası vur kaç kazaları kapsamaz. Ancak aracınızın kaskosu varsa ve vur-kaç kazalar kapsam dahilindeyse tazminat alabilirsiniz. Olayın üzerinden fazla zaman geçmeden sigorta şirketi haberdar edilmelidir. Tutanak ve fotoğraflar sigorta şirketine iletilmelidir.