- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Çapraz sevkiyat hangi yaklaşıma?
Çapraz sevkiyat tedarik zincirindeki maliyetlerde ve tedarik zamanlarında önemli tasarruflar getirebilen bir tedarik zinciri stratejisidir. Bu stratejide çapraz sevkiyat tesisleri klasik anlamda malzemelerin saklandığı depolar olarak değil transfer noktaları olarak işlerler.
Çapraz sevkiyat nerelerde kullanılır?
Çapraz sevkiyat da özellikle lojistik sektörünün son yıllarında daha sık karşımıza çıkan ifadeler arasında yer alıyor. Orijinal adı Cross Docking olan çapraz sevkiyat, genel anlamda tedarikçi firmalar ile müşteriler arasındaki eşya transferlerinde kullanılmaktadır.
Çapraz sevkiyat gereklilikleri nedir?
Çapraz sevkiyat tedarik zincirindeki maliyetlerde ve tedarik zamanlarında önemli tasarruflar sağlayabilen bir tedarik zinciri stratejisidir. Bir tesisin çapraz sevkiyat tesisi olarak nitelendirilebilmesi için bekletmenin en fazla 24 saat olması gerekmektedir.
Çapraz sevkiyatın avantajları nelerdir?
Çapraz Sevkiyatın Avantajları Nelerdir?
Tersine lojistik ne demek?
Tersine lojistik; ürün değerinin korunması veya uygun şekilde yok edilmesinin sağlanması için ham maddelerin, süreç içi stokların, nihai ürünlerin ve ilgili bilgilerin tüketim noktasından üretim noktasına doğru olan akışının, etkili ve maliyet açısından etkin olacak bir şekilde planlanması, uygulanması ve kontrolü …
Çapraz dağıtım alanı nedir?
Çapraz sevkiyat tedarik zincirinde ortaya çıkan maliyetlerde ve zamanlarda hayati önem taşıyan tasarruflar sağlayabilen bir tedarik zinciri anlayışıdır. Çapraz sevkiyat anlayışında ise pek çok operasyonel faaliyet ortadan kaldırılmış sadece mal kabul, bekletme ve sevkiyat faaliyetleri devam ettirilmiştir.
Çapraz sevkiyat nedir lojistik?
Çapraz sevkiyat, tedarikçilerin elinde bulunan ürünlerin stoğa alınmadan ya da depolara yerleştirilmeden direkt olarak paketli ve kutu içeriği bozulmamış hali ile müşteri ihtiyaçlarına göre kategorilere ve belirli sınıflara ayrılarak buradan müşterilere gönderilmesi işlemine verilen isimdir.
Dağıtım merkezi kullanılarak yapılan sevkiyatın faydaları nelerdir?
Dağıtım merkezleri bir veya daha çok tedarikçiden gelen farklı ürünleri birleştirerek, işleyerek ortak müşterilere aynı sevkiyatta gönderilmek üzere işlemlerin yapıldığı depolardır. Dağıtım merkezleri müşteri ihtiyaçlarını kısa sürede en iyi şekilde karşılayacak işletmelere rekabet avantajı sağlamaktadırlar.
Çapraz yükleme nedir?
Tersine lojistik nedir örnekleri?
Buna göre tersine lojistik; ürünlerin geri dönüşümleri, kaynak azaltılması, geri kazanım, materyallerin ikamesi ve yeniden kullanılması, atıkların yok edilmesi ve yakılması, tamir ve yeniden üretimde lojistiğin rolüdür. Tersine Lojistik, istenmeyen malzemelerin (atık madde, kutu, şişe, kağıt vb.)