T
theking
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı un
Daha sonra dolgu gereci için
200 gram labne
3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ısıtmadan biraz eritip yumurta ve sirke ile çırpıyoruz.
Sonra üzerine vanilya ve şekeri ekleyip unu yavaş yavaş ek ediyoruz ve güzelce yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
Labne ile sütü çırpıp üzerine pudra şekerini ve kremşanti ekleyip karıştırıyoruz sıkma torbasına alıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra hamurunu ince bir formda açıp bir bardak yahut kase yardımı ile daireler formunda 10:12 çapında kesiyoruz.
Kestiğimiz modülleri korne kalıbına sarıp uçlarını bastırarak sabitleyip kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızaranları çıkarıp soğuyunca kalıptan ayırıp dolapta bekleyen iç dolgumuzu içine sıkıyoruz.
Üzerini dilediğiniz form süsleyebilirsiniz ben hazır pasta süsleri kullandım not; pişen hamurlar kıtır kıtır oluyor, tüketmeden çabucak evvel dolgu materyalini ekleyin yumuşamasın
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı un
Daha sonra dolgu gereci için
200 gram labne
3 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
1 paket kremşanti
Yarım çay bardağı süt
Kızartmak için sıvı yağ
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağ ısıtmadan biraz eritip yumurta ve sirke ile çırpıyoruz.
Sonra üzerine vanilya ve şekeri ekleyip unu yavaş yavaş ek ediyoruz ve güzelce yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
Labne ile sütü çırpıp üzerine pudra şekerini ve kremşanti ekleyip karıştırıyoruz sıkma torbasına alıp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra hamurunu ince bir formda açıp bir bardak yahut kase yardımı ile daireler formunda 10:12 çapında kesiyoruz.
Kestiğimiz modülleri korne kalıbına sarıp uçlarını bastırarak sabitleyip kızgın yağda kızartıyoruz.
Kızaranları çıkarıp soğuyunca kalıptan ayırıp dolapta bekleyen iç dolgumuzu içine sıkıyoruz.
Üzerini dilediğiniz form süsleyebilirsiniz ben hazır pasta süsleri kullandım not; pişen hamurlar kıtır kıtır oluyor, tüketmeden çabucak evvel dolgu materyalini ekleyin yumuşamasın
Cannoli İtalyan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı