Modoratör
Efsanevi Üye
Can Yücel ne tür şiir yazar?
Gönle dokunan yalın şiirleri… Can Yücel, taşlama ve toplumsal duyarlılığın ağır bastığı şiirlerinde, yalın dili ve buluşları ile dikkati çekti. Can Yücel'in ilham kaynakları ve şiirlerinin konuları; doğa, insanlar, olaylar, kavramlar, heyecanlar, duyumlar ve duygulardır. Şiirlerinin çoğunda sevdiği insanlar vardır.
Ustam üstte ben altta şiiri kimin?
Ustam üstte ben altta şiiri kimin?
Şiirin uzun yolculuğunda: Refik Durbaş
Fazil Husnu Daglarca hangi akim?
Fazil Husnu Daglarca hangi akim?
Toplumcu gerçekçi ve felsefi lirik şiirlerinin yanında özellikle yazdığı destanlarla ölmezliğe ulaşmıştır. Üç Şehitler Destanı eserlerinin en tanınmış olanıdır. Yerli ya da yabancı hiçbir akıma bağlanmadan uzun yıllar kendine özgü bir şiir anlayışıyla eserler vermiştir.
Dağlara kimin şiiri?
Dağlar şiiri – Sabahattin Ali.
Can Yücel şiirleri nelerdir?
Can Yücel şiirleri nelerdir?
Biz bu şiirleri derlerken Can Yücel'in basılı kitaplarından yararlandık, çünkü internet üzerinde şiirleri hakkında yanlış bilgilerin çokça dolaştığı şairlerden Can Yücel.
- Buluşmak Üzre.
- Sevgi Duvarı
- 3. Küçük Kızım Su'ya.
- Farzet Hiç Ayrılmadık.
- Hayır.
- Hayal Oyunu.
- 7. Bir Sen Eksiktin Ayışığı
- 8. Kuşlar Vardır.
Can Yücel hapse girdi mi?
Can Yücel hapse girdi mi?
Can Yücel 15 yıl hapse mahkum edildi 1965'ten sonra da siyasal konularda yazmaya başlamıştı.
Sezai Karakoç hangi akımdan etkilenmiştir?
Sezai Karakoç
Eğitim | Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Dönem | Cumhuriyet Dönemi
Edebî akım | İkinci Yeni
Önemli eser | Monna Rosa
Benim meskenim dağlardır dağlar sözleri kime ait?
Benim meskenim dağlardır dağlar sözleri kime ait?
sabahattin ali dizelerinden bestelenmiş, yaşadığımız coğrafya itibariyle dağların sığınma ve güven duygularını aşılamasından mütevellit, 2 farklı besteyle dillendirilmiş bir eserdir. aynı dizelere farklı besteler yapılmış farklı eserler mevcuttur müzik kültürümüzde. genel olarak bu bestelerden birisi ağır basar.
Meskenim dağlardır sözleri kime ait?
Meskenim dağlardır sözleri kime ait?
Benim Meskenim Dağlardır, Sabahattin Ali'nin bütün şiirlerini bir araya getiriyor.