Son Konular

Camasir makinesi nasil sabitlenir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Camasir makinesi nasıl sabitlenir?

Çamaşır makinenizin üst köşelerini iki elinizle tutarak sağa sola oynatmaya çalıştığınızda hareket ediyorsa ayak ayarlarında dengesizlik var demektir. Makinenin alt kısmında, dengede durmasını sağlayan ve cıvataya benzeyen ayaklar bulunmaktadır. Bu ayakları çevirerek makinenizi düz ve sabit bir duruma getirebilirsiniz.

Çamaşır makinesi neden yıkamaya geçmez?

Kömürlü motora sahip makinelerde yaşanan problemler motorun yanması veya motorda bulunan kömürlerin tükenmesiyle görülür. Manyetik motora sahip makinelerde ise ya direk motorun yanması ya da hareket kondansatörünün arızalanması makinenizin su almasına rağmen yıkama yapamamasına sebep olmaktadır.

Çamaşırlar makinede kalsa ne olur?

Çamaşırlar makinede kalsa ne olur?
Makinede ıslak unutulan çamaşırlar, uzun süre makinede kalırsa koku, küf gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkabilir. 8-10 saat gibi bir süre sonra çamaşırlarda koku oluşmaya başlar. Çamaşırların daha uzun süre bekletilmesi durumunda küflenme başlayacaktır.

Çamaşır makinesi kazanı neden sallanıyor?

Çamaşır makinesi kazanı neden sallanıyor?
Çamaşır makinesinin ayakları sabit ve çamaşır makinesi hala sallanıyorsa, amortisörler patlamış demektir. Eğer çok ses yapıyorsa kazan fazla ağırlıktan Rulman dağıtmış demektir. Çamaşır makinesi kazanının rulmanları dağıldığı için dengesiz haraket eder, bunun sonucunda amortisörlerini patlatır.

Çamaşırlar makinede kaç saat bekler?

Whirlpool Fabric Science Enstitüsü'ndeki ev ekonomisti sözcüsüne göre, çamaşırlar 12 saate kadar makinede bekleyebilir. Sekiz ila 12 saatlik bir süre zarfında istenmeyen bir koku oluşması ve bakteriyel küf oluşması olası bir durum değil.

Ama çamaşır makinem hiç çalışmıyor?

Çamaşır Makinem Hiç Çalışmıyor, Işıkları Yanıyor Ama Su Almıyor Proğram Başlamıyor..! Makinenin Bütün Işıkları Yanıyor Proğram Seçebiliyoruz, Ama Başlat Düğmesine Bastığımızda Makine Çalışmıyor Su Almıyor…! Akla Gelen İlk İhtimal?

Hangi durumlarda makinenin kapı kilidi olabilir?

Hangi durumlarda makinenin kapı kilidi olabilir?
Çok Nadir Durumlarda Makinenin Kapı Kilidiyle Birlikte, Dijital Kartı Yani Beynide Yanabilir, Bu Durumda Masraf Hatrı Sayılır Düzeyde Yükselebilir. MAKİNEMİZİN KAPAĞI KİLİTLENİYOR VE HALLA ÇALIŞMIYOR SU ALMIYORSA?

Bu makineyi tekrar çalıştırmak istedim?

Bu makineyi tekrar çalıştırmak istedim?
bugün servis henüz gelmeden hasbelkader makineyi tekrar çalıştırmak istedim. makine çalıştı. üstelik çalıştığını görünce 3 kez ufak tefek yıkanacakları atıp kısa ve mix programda makineyi çalıştırdık. makinenin çalıştığını görünce yetkili servis randevusunu iptal ettim. iyi mi ettim, kötü mü ettim bilmiyorum?

Çamaşır makinesinin sabitlenmesi oldukça önemli bir konudur çünkü dengesiz bir şekilde duran makine hem sorunlara yol açabilir hem de performansını olumsuz etkileyebilir. Makinenin üst köşelerini tutarak sağa sola oynatmanız ve hareket etmesini kontrol etmeniz doğru bir yaklaşım. Makinenin alt kısmında bulunan ayakların dengeli olup olmadığını kontrol etmek önemlidir. Eğer ayaklar dengesizse, makineyi düzgün bir zemine yerleştirerek ayarlayabilir ve sorunu çözebilirsiniz.

Çamaşır makinesinin yıkamaya geçmemesi durumunda kömürlü veya manyetik motora sahip olması gibi farklı nedenler olabilir. Kömürlü motora sahip makinelerde motorun yanması veya kömürlerin tükenmesi problem oluşturabilir. Manyetik motora sahip makinelerde ise motor arızalanabilir veya hareket kondansatörü sorun yaşayabilir. Bu durumda profesyonel bir servisten yardım almanız önerilir.

Makinede unutulan çamaşırların uzun süre beklemesi hoş olmayan sorunlara yol açabilir. Islak çamaşırların makinede bırakılması durumunda koku ve küf oluşabilir. Bu nedenle çamaşırları mümkün olan en kısa sürede makineden çıkarmak önemlidir.

Çamaşır makinesinin kazanının sallanması durumunda da birkaç farklı sorun olabilir. Eğer ayaklar sağlam ve sabitse ancak hala sallanıyorsa amortisörlerde sorun olabilir. Aşırı ses yapması durumunda ise kazanın rulmanlarında problem olabilir. Bu durumda da uzman bir teknik servisten destek almanız önerilir.

Çamaşırların makinede bekleyebileceği süre genellikle 12 saattir. Ancak bu süre boyunca istenmeyen koku veya küflenme gibi durumlarla karşılaşılması pek olası değildir.

Makinenin hiç çalışmaması durumunda ise farklı nedenler olabilir. Su almadığında veya program başlatılamadığında sorun genellikle kapı kilidiyle ilgilidir. Makinenin kapı kilidinin yanı sıra dijital kartında da problemler olabilir. Bu durumda daha detaylı bir teknik inceleme gerekebilir.

Makineyi tekrar çalıştırmak istedikten sonra sorunsuz bir şekilde işlevini yerine getirmesi sevindirici bir durumdur. Ancak eğer daha önce ciddi bir arıza veya problem yaşandıysa, teknik destek almak ve makinenin detaylı bir kontrolünden geçirmek her zaman daha güvenli bir tercih olabilir. Bu nedenle ani bir karar vermeden önce durumu iyi değerlendirmeniz önemlidir.

Jut kumas yikanir mi?

Eski isyerinde tekrar calisma halinde yillik izin nasil hesaplanir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt