- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Çadev bursu kimlere verilir?
Vakıf yaptığı açıklamada, bursun lisans öğrencilerine verileceğini, Yüksek lisans öğrencilerinin durumlarının ise değerlendirileceğini belirtmiştir.
Kredi Yurtlar Kurumu bursu ne zaman kesilir?
Madde 25 — Burs almakta olan öğrenci, öğretim kurumundan ayrıldığında bursu kesilir. Öğretim kurumundan en az bir yarı yıl izin alan veya kayıt donduran öğrencinin bursu, Kuruma durumunun bildirildiği tarihi takip eden ödeme döneminden itibaren kalan süre kadar kesilir.
Türk eğitim vakfı ne kadar burs veriyor?
Türkiye Eğitim Vakfı, burs ücretleri eğitim alınan kademeye göre değişiklik göstermektedir. 2021 yılında lise bursu 350 TL, üniversite bursu 800 TL, ÜBB (Üstün başarı bursu) 1.600 TL olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin burs ödemeleri her yıl Ekim-Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödenmektedir.
Çadev bursu geri ödemeli mi?
Bu Burs Geri Ödemeli Bir Burs Değildir.
Askev burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
Başvuru sonuçları ne zaman, nasıl açıklanır? Başvurular 1 Ekim'den itibaren değerlendirilmeye alınır. Burs sonuçları kasım sonu aralık başı gibi belli olmaktadır.
2021 KYK bursu hangi durumlarda kesilir?
Vazgeçme, izin alma, kayıt dondurma, Öğretim kurumunun kapatılması, Bakanlığımıza bağlı yurtlardan "yurttan süresiz çıkarma cezası" alma, Kesin hükümle mahkûm olma hallerinde öğrencilerin bursu kesilmektedir.
Başka bir yerden burs alırsam KYK bursu kesilir mi?
Hayır, özel bursları almak ya da başvurmak KYK kredisi / bursu almanıza engel olmaz. KYK kredisi/bursu almanıza engel olan burslar, diğer devlet bursları yani MEB Öğretmenlik Bursu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları gibi burslardır.
Eçev bursu ne kadar?
EÇEV, Türkiye'de fırsat eşitsizliğinin olmadığı bilimsel, yaratıcı, sorgulayıcı ve katılımcı bir eğitim sistemi için çalışıyor….Bir üniversite öğrencisinin bir yıllık burs bedeli 4.200 TL dir.
Yetenek Bursu nedir?
Yetenek Bursu: Yetenek sınavı ile öğrenci alan Güzel Sanatlar, Müzik ve Tiyatro bölümlerinin bu sınavlarda üstün başarı gösteren öğrencilerine Yetenek Bursu verilir. Yetenek Bursu, yıllık eğitim ücretinin tamamını ya da bir bölümünü karşılar ve karşılıksızdır.
Askev burs başvurusu ne zaman?
Öğrencilerimizi, eğitim süreci dışındaki gereksinimlerine de katkıda bulunmak amacıyla 12 ay destekliyoruz. Eğitim desteğimizden yararlanmak isteyen öğrencilerin burs yönetmeliğini inceleyerek istenilen belgeleri hazırlaması 1-30 Eylül tarihleri arasında başvuruda bulunması gerekiyor.