Son Konular

Burkulan bolgeye ne yapilir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Burkulan bölgeye ne yapılır?

Burkulmada ilkyardım nasıl olmalıdır?
- Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir,
- Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır,
- Hareket ettirilmez,
- Tıbbi yardım istenir (112).

Ayak bileği Burkulmasında ilk yardım kapsamında aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır?

Ayak burkulmalarında burkulan eklem dolaşımı engellemeyecek bir şekilde sıkıştırıcı bir bandajla sarılmalı, şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılmalı, soğuk uygulama yapılmalı, eklem hareket ettirilmemeli ve ayak üzerine basılmamalı.

Burkulan ayağa ne yapmak lazım?

Burkulan ayağa ne yapmak lazım?
Ağrı ve şişlik gidene kadar 2-3 gün, 3-4 saaatte bir 20 dk. buz uygulaması yapılır. Ayak bileği, altına yastık konularak kalp hizasında tutulmaya çalışılır. Ayak bileği çevresinde şişlik varsa elastik bandajla bilek çevresi desteklenebilir. Doktorun önerdiği antiinflamatuvar veya ağrı kesici ilaçlar kullanılmalıdır.

Bilek burkulmalarında ne yapılmalı?

İlk aşamada yapılacaklar
- Buz uygulaması Ağrıyı azaltmada en etkili yöntemdir.
- İstirahat. Mümkünse iki-üç gün yaralanan ayak bileği üzerine basılmamalıdır.
- Elastik sargı
- Bacağı yüksekte tutma.
- Ağrı kesici ilaçlar.
- Ayak bileklikleri.

Burkulan bölgeye masaj yapılır mı?

Kesinlikle yaralanmış bölgeye masaj, sıcak uygulama ve ilgili eklemi çekiştirme tarzı uygulamalardan kaçının. Burkulmayı takiben ağrı, şiş gibi şikayetlerden kurtulmak ve tekrar burkulma riskini azaltmak için ayak bileğinin rehabilite edilmesi gerekir.

Burkulmalarda neler uygulanır?

Burkulmalarda neler uygulanır?
Burkulmalarda ilk yardım Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem, dolaşımı engellemeyecek şekilde tespit edilir. Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır. Soğuk uygulama yapılır. Hareket ettirilmez.

Ayak bileği burkulması nasıl sarılır?

ayak bileğinin akut yaralanmalarında kullanılır. metatarsal arka yakın olarak ayak çevresinden bandaja başlanır.daha sonra topuk etrafından geçilerek başlangıç noktasına dönülür.işlem bir kaç kez tekrarlanır.her seferinde ayağın ve bileğin üstüne doğru çıkılır. bilek hizasında sirküler tespit edilir.

Ayak kırığında ilk yardım nasıl yapılır?

Açık kırıklarda, tespitten önce yara temiz bir bezle kapatılmalıdır, Kırık bölgede sık aralıklarla nabız, derinin rengi ve ısısı kontrol edilir, Kol ve bacaklar yukarıda tutulur, Tıbbi yardım istenir (112).

Burkulma şişliğine ne iyi gelir?

Burkulma şişliğine ne iyi gelir?
Buz, burkulmada kullanılan etkili ve basit yöntemlerden biridir. Buz torbasını burkulan bölgeye doğru bir beze sararak 10 dakika boyunca uygulayabilirsiniz. Buz, ağrı ve şişmeyi azaltmanıza yardımcı olur. Ayak bileğinizi yüksekte tutarak şişlikleri azaltabilirsiniz.

Burkulmalarda hangisi uygulanır?

Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir, Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır, Hareket ettirilmez, Tıbbi yardım istenir (112).

Burkulan bir bölgeye yapılacaklar hakkında bilgi veren mesajlara göz atarsak:

1. **Burkulmada İlk Yardım**: Burkulmada yapılması gerekenler şunlar olabilir:
- Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir.
- Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır.
- Hareket ettirilmez.
- Tıbbi yardım istenir (112).

2. **Ayak Bileği Burkulması İlk Yardım**: Ayak burkulmalarında yapılması gerekenler:
- Burkulan eklem dolaşımı engellemeyecek şekilde sıkıştırıcı bir bandajla sarılmalı.
- Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılmalı.
- Soğuk uygulama yapılmalı.
- Eklem hareket ettirilmemeli.
- Ayak üzerine basılmamalı.

3. **Burkulan Ayak Bakımı**: Burkulan bir ayağa yapılması gerekenler:
- Ağrı ve şişlik gidene kadar 2-3 gün, 3-4 saatte bir 20 dakika buz uygulaması yapılmalı.
- Ayak bileği altına yastık konarak kalp hizasında tutulmalı.
- Şişlik varsa elastik bandajla desteklenebilir.
- Doktor önerisiyle ağrı kesici veya antiinflamatuar ilaçlar kullanılmalı.

4. **Bilek Burkulmalarında İlk Yardım**: Bilek burkulmalarında yapılması gerekenler:
- Buz uygulaması yapılmalı.
- İstirahat edilmeli, bacağı yüksekte tutmalı.
- Elastik sargı veya ayak bileklikleri kullanılabilir.
- Ağrı kesiciler kullanılabilir.

5. **Masaj ve Sıcak Uygulama**: Yaralanmış bölgeye masaj, sıcak uygulama ve eklem çekiştirme gibi uygulamalardan kaçınılması gerektiği belirtilmiş.

6. **Burkulmalarda Genel Uygulamalar**: Burkulmalarda genel ilk yardım uygulamaları şunlar olabilir:
- Sıkıştırıcı bir bandajla burkulan eklem tespit edilir.
- Şişliği azaltmak için bölge yukarı kaldırılır.
- Soğuk uygulama yapılır.
- Hareket ettirilmez.

7. **Ayak Bileği Sarılması**: Ayak bileği sarılması için detaylı bir süreç açıklanmamış ancak genel olarak sıkıştırıcı bir bandajla sarılabilir.

8. **Ayak Kırığında İlk Yardım**: Ayak kırıklarında yapılması gerekenler ise:
- Açık kırıklarda yara temiz bir bezle kapatılmalı.
- Kırık bölgede nabız, deri rengi ve ısı kontrol edilmeli.
- Kol ve bacaklar yukarıda tutulmalı.
- Tıbbi yardım istenmeli.

9. **Burkulma Şişliğine İyi Gelenler**: Burkulma şişliğine iyi gelebilecek şeyler arasında buz uygulaması ve ayağı yüksekte tutma gibi yöntemler önerilmiş.

Yukarıda verilen bilgiler ışığında, burkulmalar ve ayak bileği burkulmaları durumunda ilk yardımın nasıl yapılması gerektiği, hangi uygulamalardan kaçınılması gerektiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda genel bir fikir sahibi olabilirsiniz.

Uterus heterojen ne demek?

Kedi aknesi nasil gecer?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt