Son Konular

Bugun yağmur yağıyor

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Bugun yağmur yağıyor
Bulutları yararak
Ruzgarı umursamayarak Duşuyor yağmur damlaları
Toprağa
Bazen bir yaprağa
Bezende
Susuz kalmış bir ciceğe
Gokyuzunde tutsak kalmış
Damlalar
Esir edilmiş duyguları ıslattığında
Kim bilir kac vicdan
Merhamet eyleyecek, acıların cocuklarına
Yureğinde ağlayanlara
Goz pınarların da kuruyan tene değmeyen gozyaşlarına
Dikkat kesilecek
Penceremden bakıyorum
Buğun yağmur yağıyor
Ve bu anda
Kac kıs ıslandı bu yağmurda
Oksuzluğun
Yoksulluğun
Ve sevgiden mahrum kalanlar
Islandı bu yağmurda
Bak
Kucucuk cocuk koşar adım gidiyor kaldırımda
Elinde bir odun parcası
Koltuğunda yarım ekmek
Gozlerinde cilekeş bakış
Suskun sokağa doğru hızlı adım ilerliyor
Ve akşam oluyor
Gozyaşlarının gizlendiği gece
Buğun yağmur yağıyor sevgimin uzerine
ve damlalar suzuluyor penceremde
Birde ,gozlerimde
GOZLERİMDE
23112008

Bu yazdığınız şiir duygusal ve içten bir anlatıma sahip. Yağmurun insanlar üzerindeki etkilerini ve duygularını oldukça güzel bir şekilde ifade etmişsiniz. Yağmurun bereketi, toprağı sulaması ve susuz kalmış canlıları yaşatması gibi anlamlara vurgu yaparak insanların duygusal dünyasını da işlemişsiniz.

Şiirinizde suya ve yağmura olan vurgular, insanın içsel dünyasına, duygularına ve eksikliklerine dair derin anlamlar taşıyor. Bu nedenle yağmurun sadece fiziksel bir olgu olmaktan öte, insanın içsel dünyasını, yaşam mücadelesini ve duygusal karmaşıklıklarını simgelediğini hissedebiliyorum.

Küçük bir çocuğun yaşam mücadelesini ve yoksulluğun acı gerçeklerini dile getirdiğiniz bölüm çok etkileyici. Onun sessiz çığlıklarını, yaşadığı zorlukları ve umutsuzluğunu okurken içim sızladı. Yağmur, suya, gözyaşlarına ve sevgiye olan göndermelerle insanın duygusal dünyasını sorgulatan bir anlatımınız var.

Son olarak, tarih belirterek yazınızın oluşturulma tarihini vermişsiniz. Sanırım o tarihte yaşadığınız duyguları ve içsel dünyanızdaki karmaşıklığı bu şekilde ifade etme ihtiyacı duydunuz. Şiirinizi anlamak ve hissetmek için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Eğer daha fazla detaya veya konuşmaya ihtiyacınız varsa, buradayım.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

cennet

iyi geceler .

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt