- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Buğday depolama nasıl yapılır?
Depo içerisindeki sıcaklık 15-20˚C' yi geçmemelidir. Ortamın bağıl nemi de ` civarında seyretmelidir. Tahılların bozulmadan depolanabilmeleri için tanenin su içeriğinin düşük olması ve depolama sırasında da bu düşük tane suyu içeriğinin korunması gerekmektedir.
Hermetik depo nedir?
j. Değiştirilmiş Atmosfer ve Hermetik Depolama: Ürün içinde bulunan organizmaların ortamda bulunan oksijeni tüketerek karbondioksit miktarını artırdıkları bilinmektedir. Gaz geçirmez bir örtüyle ürünün kapatılması sonucunda ortamda azalan oksijen ve yükselen karbondioksit sonucunda zararlıların ölümü kaçınılmazdır.
Buğday kaç sene saklanır?
Buğday unu, doğru koşullar sağlandığında 1 yıla kadar saklanabilir. Tam buğday, yulaf ve çavdar unun raf ömrü, beyaz una göre daha azdır. Bu tip unlar, maksimum 6 ay içinde tüketilmelidir.
Buğday rutubet kaç olmalı?
Tahıl normal olarak hasat edildiğinde %18-25 arasında neme sahiptir. Güvenli ve uzun süreli depolama için buğdayın rutubeti maksimum %13.5-14 olmalıdır. Yüksek rutubetli buğdaylarda çok çabuk küf, kızışma, filizlenme, toksin, mantar, zararlı böcekler ve çimlenme şekillenmektedir.
Depo Zararlıları nelerdir?
Depolanmış ürün zararlıları iki ana böcek kategorisinden oluşur: • Coleoptera (kınkanatlılar) • Lepidoptera (güveler). Her iki grupta da birincil zararlı canlı sayılan bazı türler bulunur. Bunlar tüm tahıllara saldırır, diğer türler ise ikincil zararlı canlılar olarak ilk hasarı takip eder.
Haşlanmış dövme buzluğa konur mu?
Düdüklüye aldım.Üzerini geçecek su koydum. Buğdaylar haşlanınca süzgece aldım. Soğuk suyla da üzerinden yıkadım. Sıcaktan yapışıp hamur gibi olmaması için süzgeçte süzüldükten sonrada poşetleyip buzluğa kaldırdım.
Buğday ruşeymi bozulur mu?
paketi açıldıktan sonra hava almayan kaplarda ve de buzdolabında saklanmalıdır. bir kısmını dondurucuya da atabilirsiniz. ekşimsi/bayat bir koku geliyorsa hiç şansınızı zorlamayın direkt çöpe atın. neymiş diye bakınırken zehirlenme vakalarının olduğunu gördüm.