Modoratör
Efsanevi Üye
Bu program ABET tarafından akredite edilmiştir ne demek?
İngilizce açılımı Accreditation Board for Engineering and Technology olan ABET, temel olarak üniversite programlarını değerlendirip belirlediği standartlarını karşılayan üniversitelere bir denklik sertifikası vererek onları akredite eder.
ABET sertifikasi nedir?
ABET sertifikasi nedir?
ABET ("Accreditation Board for Engineering and Technology, Inc.), yükseköğretim kurumlarının uygulamalı bilim, mühendislik, teknoloji ve bilişim alanlarındaki programlarını akredite eden ve sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteren bir oluşumdur.
ITÜ akredite mi?
Fakültemiz bölümleri, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK), tarafından gerekli kriterleri sağlayarak akredite edilmiştir.
Müdek ve ABET nedir?
Müdek ve ABET nedir?
ABET ve MÜDEK Arasındaki Fark? ABET ABD'de kurulmuş, MÜDEK ise Türkiye'de kurulmuş olan bir kuruluştur. Ortak bir amaç olan üniversitelerin mühendislik fakültelerindeki eğitimin kalitesinin yükselmesi ve standartlaştırılmasına hizmet ederler.
Müdek belgesi ne işe yarar?
MÜDEK'in amacı, farklı disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye'de mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, böylece, güncel ve gelişmekte olan teknolojileri kavrayan, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli …
Boğaziçi akredite mi?
Boğaziçi akredite mi?
Boğaziçi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi İşletme Lisans Programı, Türkiye'de küresel muhasebe meslek kuruluşu ACCA (Association of Chartered Certified Accountants- Fermanlı Ruhsatlı Muhasebeciler Birliği) tarafından akredite edilen ilk üniversite programı oldu.
Akredite nedir tıp?
Akreditasyon nedir ve bize ne sağlayacak? Tıp eğitim programımızın akreditasyonu, gerekli şartlara, standartlara ve mevzuata uygunluğunun bu konuda yetkilendirilmiş bağımsız kuruluşlar tarafından değerlendirilmesi ve onaylanmasıdır.