Son Konular

Bu Denli Ne Demek Tdk?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Bu Denli Ne Demek TDK? sorusu, Türk Dil Kurumu'nun açıkladığı sözlük anlamını ifade eder. Bu sorunun cevabı, kelime anlamı ve kullanımı hakkında bilgi verir. TDK, Türkçe sözcüklerin anlamlarını ve doğru kullanımlarını belirler. Bu nedenle, Bu Denli Ne Demek TDK? sorusu, dilbilgisi ve sözcük anlamıyla ilgilenenler için önemlidir. TDK, dilimize uygun ve doğru bir şekilde ifade etmek için kılavuz sağlar. Bu nedenle, Bu Denli Ne Demek TDK? sorusunun yanıtı, dilimizi doğru bir şekilde kullanmak isteyenler için faydalı olabilir.
İçindekiler

Bu Denli Ne Demek TDK?

Bu denli, Türk Dil Kurumu (TDK) sözlüğünde yer alan bir deyimdir. Bu deyim, bir şeyin diğer bir şeyle karşılaştırıldığında ne kadar olduğunu ifade eder. "Bu denli" ifadesi, "bu kadar" veya "bu kadar kadar" anlamına gelir. Bu deyim, genellikle bir durumu vurgulamak veya bir şeyin miktarını belirtmek için kullanılır.

Bu Denli Nasıl Kullanılır?

Bu denli ifadesi, cümle içinde genellikle "bu kadar" veya "bu kadar kadar" anlamında kullanılır. Örneğin, "Bu denli güzel bir manzara daha önce hiç görmedim" cümlesinde, "bu denli" ifadesi manzaranın ne kadar güzel olduğunu vurgulamak için kullanılmıştır. Benzer şekilde, "Bu denli yüksek bir fiyatı ödemeye değmez" cümlesinde ise "bu denli" ifadesi fiyatın ne kadar yüksek olduğunu belirtmek için kullanılmıştır.

Bu Denli İle İlgili Örnek Cümleler

Bu denli ifadesiyle ilgili örnek cümleler şu şekilde olabilir:
"Bu denli büyük bir sorunla daha önce karşılaşmamıştım."
"Bu denli hızlı koşmak gerçekten zor."
"Bu denli güzel bir şarkıyı daha önce hiç duymamıştım."
"Bu denli yüksek bir sesle konuşma lütfen."
"Bu denli uzun bir süre boyunca beklemek zorunda kaldık."
"Bu denli kolay bir soruyu nasıl bilemedin?"
"Bu denli pahalı bir ürünü almak istemiyorum."
"Bu denli hızlı bir şekilde çözüm bulmak için ne yapabiliriz?"
"Bu denli zor bir sınavı nasıl geçeceğimizi bilmiyorum."
"Bu denli güzel bir hediye için teşekkür ederim."
"Bu denli uzun bir yolculuktan sonra dinlenmek istiyorum."
"Bu denli kalabalık bir etkinlikte kaybolmamak için dikkatli olmalısın."
"Bu denli hızlı bir şekilde büyümek gerçekten etkileyici."
"Bu denli önemli bir konuyu daha önce hiç duymamıştım."
"Bu denli uzun bir süre boyunca çalışmak gerçekten yorucu."
"Bu denli güzel bir manzarayı kaçırmak istemiyorum."
"Bu denli yavaş bir tempoda ilerlemek gerçekten sinir bozucu."
"Bu denli kısa bir sürede bu kadar çok işi nasıl halledebilirsin?"
"Bu denli sıcak bir hava koşulunda dışarıda kalmak sağlıksız olabilir."
"Bu denli uzun bir süre sonra tekrar görüşmek gerçekten güzel olacak."
Yukarıda verilen örneklerde bu denli ifadesi, cümle içinde farklı bağlamlarda kullanılmıştır. Bu deyim, Türkçe dilbilgisine uygun bir şekilde cümlelerde yer alabilir ve anlamını vurgulamak veya bir durumu belirtmek için kullanılabilir.

Bu Denli Ne Demek Tdk?

Bu Denli Ne Demek Tdk? Türk Dil Kurumu'na göre "bu denli" ifadesi ne anlama gelir?
Bu Denli Anlamı Nedir? Türk Dil Kurumu'na göre "bu denli" kelimesinin anlamı nedir?
Bu Denli Ne Anlama Gelir? "Bu denli" ifadesi ne anlama gelir?
Bu Denli Kelimesi Ne Demektir? Türk Dil Kurumu'na göre "bu denli" kelimesi ne demektir?
Türk Dil Kurumu'na Göre Bu Denli Ne Demek? "Bu denli" ifadesi Türk Dil Kurumu'na göre ne demektir?

Bu Denli Anlamı: Türk Dil Kurumu'na göre "bu denli" ifadesi ne anlama gelir?
Bu Denli Ne Demektir: "Bu denli" kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre ne demektir?
Bu Denli Ne Anlama Gelir: "Bu denli" ifadesi ne anlama gelir?
Türk Dil Kurumu'na Göre Bu Denli Anlamı: "Bu denli" ifadesinin Türk Dil Kurumu'na göre anlamı nedir?
Bu Denli Kelimesi Anlamı: Türk Dil Kurumu'na göre "bu denli" kelimesinin anlamı nedir?

T

Tür Adı Nedir Örnek?

T

Hakmar Online Alışveriş Var Mı?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri