- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
BSK lı yol ne demek?
Mevcut bitümlü sıcak karışım (BSK) kaplama üzerine yapılan sathi kaplama, mevcut kaplamayı kazıyıp yeniden sıcak karışım kaplama yapmaksızın beton asfalt kaplamada meydana gelen çatlakları kapatmak suretiyle geçirimsizliği arttırarak, yüzey sularının temel ve alt temele ulaşmasını engeller.
Bitümlü Sıcak Kaplama Nedir?
Bitümlü sıcak karışımlar; aşınma, binder, bitümlü temel tabakalarında kullanılır. Sıcaklık artırılarak bitümlü bağlayıcı agrega ile karıştırılır. Sonuçta oluşan karışım soğuduğunda oldukça dayanıklı ve katı bir yapı malzemesi olur.
Binder Tabakası: Bir temel ile satıh tabakası arasındaki ara tabakadır. Temel Tabakası: Kaplama tabakası ile ince tesviye yüzeyi veya alt temel tabakası arasında bağlantıyı sağlayan,yük dağıtımı ve düzgünlük sağlayan yola gelen yükleri taşıyan ve alt temel veya alt yapıya intikal ettiren tabakadır.
Beton yol nedir?
Karayolları Genel Müdürlüğü Beton Yol Kaplama Teknik Şartnamesi'nde beton (rijit kaplamalı) yollar, çimento betonu ile yapılan ve üzerlerinden geçen dingil yüklerini tabana ileten bir üstyapı kaplama türü olarak tanımlanmaktadır.
Asfaltta VMA ne demek?
Farklı tasarım yöntemlerine göre elde edilen numunelerin VMA (mineral agregalar arası boşluk oranı), VFA (bitüm ile dolu boşluk oranı) ve boşluk oranları tespit edilerek optimum bitüm oranları belirlenmiş ve sonuçlar birbirleri ile kıyaslanmıştır.
Bitümlü kaplama nedir?
Yer altına döşenecek isale hatları ve atıksu borularını korozyona karşı koruma yöntemlerinden olan dış kaplamadır. Bitüm kaplamada cam tülü (glass fibre) taşıyıcı kullanılır. Kaplama, bitüm emdirilmiş cam elyafın boruya sıcak olarak sarılmasıyla uygulanır.
Bitümlü Bağlayıcılar nelerdir?
Fransızca'da "BITUMEN" İngilizce'ye de aynı kelime geçmiştir. Genellikle koyu, siyah renkte katı, yarı-katı ve sıvı halde bulunabilen yüksek molekül ağırlıklı hidrokarbonlardan oluşan ve karbon disülfürde tamamen çözünen bağlayıcı özellikli madde olarak tanımlanır.
Binder inşaat başta olmak üzere pek çok alanda kuvvetli yapıştırıcı olarak kullanılır. Binder çok kuvvetli bir yapıştırıcıdır. Bu nedenle en çok tercih edilen yapıştırıcı türü olarak bilinir.
Asfalt çimentosu ne demek?
Asfalt çimentosu, akıcı hale gelebilmesi için ısıtılması gereken asfalttır. Bitümlü sıcak karışımda ve sathi kaplamalarda kullanılmak üzere hazırlanmış petrol kökenli bitümlerdir.